El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix Mama’s Chukker: polistes competeixen per investigar el càncer de mama
  • CA

Mama’s Chukker és una iniciativa solidària organitzada per dones en què esport i micromecenatge es donen la mà per recaptar fons per a la investigació del càncer de mama.

Aquest càncer és el tumor més freqüent en dones a Espanya, només el 2023 es preveuen 48.000 nous casos de càncer de mama i ginecològic, i 6.600 pacients moren cada any.

La primera de les iniciatives consistirà en un partit de pol entre tres equips femenins que cerca recaptar fons a través d’iHelp, una modalitat de recaptació solidària que per primera vegada uneixen el pol i una xarxa de finançament col·lectiu per ajudar a projectes investigació avancin.

La competició de pol femení, tindrà lloc el pròxim 10 de juny al Club de Camp de Madrid, i els fons recaptats aniran íntegrament destinats a finançar tres projectes de recerca de càncer de mama liderats per hospitals i oncòlegs de referència. Per primera vegada es competirà amb Handicap femení acordat al comitè de Handicap de la Reial Federació Espanyola de Pol.

Els projectes de recerca estan dirigits per la doctora Eva Ciruelos de l’Hospital 12 d’octubre; el doctor Aleix Prat de l’Hospital Clínic de Barcelona; el doctor Manuel Ruiz. De l’Hospital Virgen Roció, la doctora Ana Lluch de l’Hospital Clínic València i el doctor Miguel Martin de l’Hospital Gregorio Marañón.

Aquest projecte forma part de Dona Esport Càncer (MDC), un programa de prevenció de càncer de mama i ginecològic que es duu a terme en coordinació amb entitats dels àmbits sanitari, esportiu, social i laboral. Aquest programa ha estat desenvolupat per AMOH (Associació Mama i Ovari Hereditari) i ha comptat amb l’ajuda de SEOM (Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica), GEICAM (Grup Espanyol d’Investigació en Càncer de Mama), SOLTI (Grup d’Investigació Oncològica), el CSD (Consell Superior d’Esports) a través del seu programa ‘Univers Dona II’, i més de 40 federacions esportives, entre les quals la RFEP (Real Federació Espanyola de Pol).

De manera més global Mama’s Chukker cerca posar en relleu la importància de fer esport, la vida social i els beneficis de la música per a la salut a tots els nivells, facilitant a més la recuperació després d’un tractament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa