El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ambaixador d’Iran va al sopar de Ramadà de l’ambaixada saudita de Madrid

L’ambaixador de l’Iran a Espanya, Hassan Ghashghavi, ha assistit per primera vegada al sopar organitzat per a festejar la ruptura del dejuni de Ramadà, que s’ha celebrat en la residència de l’ambaixador del Regne de l’Aràbia Saudita a Espanya, Azzam Abdelkarim Algain.
Amb l’assistència del cap de la diplomàcia iraniana a Espanya al citat esdeveniment, es visualitza per primera vegada al nostre país el restabliment de les relacions diplomàtiques entre tots dos països anunciat el passat 10 de març sota els auspicis de la Xina.

L’acord entre l’Aràbia Saudita i l’Iran conduirà, segons va anunciar el ministre d’Afers exteriors saudita, el príncep Faisal bin Farhanbin Abdullah, “a la represa de les relacions polítiques, sent una prova del desig comú de resoldre les diferències a través de la comunicació i el diàleg per mitjans pacífics i eines diplomàtiques”.

El ministre d’Afers exteriors saudita també va subratllar que “el Regne de l’Aràbia Saudita espera obrir una nova pàgina amb l’Iran i ampliar els horitzons de cooperació, la qual cosa repercutirà positivament en la consolidació de la seguretat i l’estabilitat, i en l’avanç del desenvolupament i la prosperitat, no sols dels dos països, sinó de tota la regió”.

Al sopar també ha assistit més de 30 ambaixadors de països de religió musulmana, alts càrrecs del Ministeri d’Afers exteriors i Cooperació, acadèmics, representants dels principals partits polítics de l’arc parlamentari espanyol, així com empreses espanyoles amb interessos econòmics i professionals a l’Aràbia Saudita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa