El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
LALIGA i el CID s’uneixen per promoure el desenvolupament esportiu

LALIGA i el Consell Iberoamericà de l’Esport (CID) van unir les seves forces aquest dimarts a través d’un conveni de col·laboració directa amb l’objectiu de treballar de manera conjunta en la promoció del desenvolupament de l’esport als països d’Iberoamèrica.
El conveni, amb una durada inicial de tres anys, recull com un eix fonamental l’educació i formació en la lluita contra actituds i comportaments racistes, violents o d’odi en l’àmbit esportiu. Aquest objectiu s’articularà a través de projectes de conscienciació i denúncia que impactin en tots els països d’Iberoamèrica secundant-se en la col·laboració de figures esportives influents que afavoreixin la transmissió d’aquests missatges.

L’educació en valors i la importància de la inclusió en l’esport també es veuran impulsades a través de la creació de recursos i materials educatius que fomentin aquestes actituds.

Per al president el CID, Sebastián Palacios, aquest acord suposa “un pas més en la construcció d’un esport més segur, divers i igualitari a la regió iberoamericana, lliure de qualsevol violència i discriminació, i en aquest camí és un honor anar de bracet de LALIGA, referent del futbol a tot el món i amb influència en centenars de milions de persones”.

Per part seva, el president de LALIGA, Javier Tebes, va indicar que “el conveni amb el CID ens permet avançar, entre altres aspectes importants, en el compromís de LALIGA de lluitar per l’erradicació de qualsevol manifestació d’odi en l’àmbit de l’esport, ambició que compartim amb el Consell Iberoamericà d’Esport i que estem segurs que es veurà reforçada amb aquesta col·laboració”.

El conveni recull també l’interès de totes dues entitats en la promoció de la participació femenina en tots els àmbits esportius per al que s’organitzaran activitats que contribueixin a aquest objectiu.

A més, el bon govern, la transparència en la gestió, la promoció del joc net i la lluita contra la pirateria completen el conveni que permetrà tant al CID com a LALIGA treballar de manera col·laborativa en la consecució dels objectius comuns de totes dues entitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa