El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Grup Alvic adquireix Stratagem, líder francès en fabricació de taulells de cuina
  • CA

Grup Alvic continua buscant l’expansió internacional amb l’adquisició de la signatura francesa Stratagem, una de les empreses líders en producció de plaques de cocció i portes a mesura a França. Alvic ja havia mostrat anteriorment la seva aposta pel país veí, un dels seus principals mercats, amb l’obertura de quatre centres de distribució (Tolosa, Baiona, Montpeller i Bordeus) en els últims anys.

Stratagem, especialitzada en la producció i distribució de plaques de cocció i portes a mesura d’alta qualitat, és una empresa fundada en 1987 en Bozouls, a la regió d’Occitània. En 2021, va generar 14 milions d’euros en ingressos, amb prop d’un centenar d’empleats i un centre de producció de 10.000 metres quadrats.

Segons els experts consultats, “les plaques de cocció laminats d’alta pressió i customizadas són un segment en plena tendència i d’alt valor per a arquitectes, interioristes i el segment de client més elevat”. Afegeixen que Alvic “torna a sorprendre el sector global amb una adquisició estratègica que potencia la seva marca i la seva oferta”.

Amb una facturació superior a 200 milions d’euros en 2021, el negoci exterior sembla tenir cada vegada més pes per a Alvic, ja que les vendes fora d’Espanya ja suposen el 65% de la facturació de la companyia de Jaén.

En els últims anys, l’empresa de superfícies ha centrat gran part dels seus esforços en el seu desenvolupament internacional, a través de creixement orgànic amb els Alvic Centers i la inversió en fàbrica i centre de distribució propis als EUA, així com a través d’adquisicions d’empreses en mercats seleccionats.

En el primer semestre de 2021, les vendes als EUA, França i el Regne Unit, tres dels principals mercats per a Alvic, van créixer un 76%, un 75% i un 73%, respectivament. A més, la companyia també continua creixent en altres mercats menors, com Corea del Sud, l’Equador o Colòmbia, on la facturació es va duplicar en aquest període.

Aquest creixement ha portat a un alt nivell de creació d’ocupació, amb un increment de la plantilla del 30% en els últims tres anys, aconseguint els 840 treballadors directes a Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa