El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Grans cadenes d’hotels busquen a l’Aràbia Saudita oportunitats per créixer

Amb més d’un milió d’eVisas expedides des del seu llançament el 2019 i la creació recent de la segona aerolínia nacional, l’Aràbia Saudita avança en el seu afany de convertir-se en una destinació turística de referència i grans cadenes hoteleres estan veient el seu potencial. N’és una prova que només al mes de març Marriott International ha signat dos grans acords que impliquen la creació de més de 10 propietats de primer nivell al Regne.

D’una banda, la cadena hotelera ha signat un acord amb NEOM, la societat pertanyent al Fons d’Inversió Pública saudita que lidera el projecte que porta el mateix nom i que busca fer de la zona del Mar Roig una destinació turística única i intel·ligent als pròxims anys.

Amb aquest acord, Marriott International aposta per obrir tres propietats a l’illa de luxe Sindalah, la primera zona de NEOM que s’espera que pugui rebre els primers hostes a principis del 2024. L’acord inclou la creació de la primera propietat Autograph Collection Hotels Aràbia Saudita, així com dues propietats de la Luxury Collection, que es convertiran en els primers tres hotels de l’illa.

D’altra banda, la firma hotelera recentment ha anunciat un altre acord amb RUA Al Madinah Holding Company per obrir vuit hotels a la ciutat santa de Madinah. Les obertures previstes disposaran d’aproximadament 4.400 habitacions repartides entre vuit marques de l’empresa: The Ritz-Carlton, JW Marriott, Marriott Hotels, Westin Hotels & Resorts, Méridien Hotels & Resorts, Four Points by Sheraton, Aloft Hotels i Courtyard by Marriott.

Satya Anand, president per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica de Marriott International, assenyala que “hi ha una forta demanda d’allotjament hoteler d’alta qualitat a Madinah” i apunta que “aquest acord reforça la nostra aposta per Aràbia Saudita, on veiem fortes oportunitats de creixement en línia amb els objectius de la Visió Saudita en turisme”. Avui dia, la cartera de l’empresa a l’Aràbia Saudita abasta 36 propietats i més de 10.000 habitacions a 11 de les seves marques.

També impulsat pel Fons d’Inversió Pública saudita, RUA Al Madinah Holding busca contribuir al programa de transformació nacional d’Aràbia Saudita -la Visió Saudita 2030-, amb l’objectiu de desenvolupar i diversificar la base econòmica del país mitjançant l’enfortiment de la posició de Al Madina Al Munawwarah com a destinació religiosa de prestigi amb un sistema arquitectònic modern derivat de la seva antiga història.

Ahmed Al Juhani, director general de Rua Al Madinah Holding Company, afirma que “l’acord amb un dels principals operadors hotelers del món apropa el projecte Rua Al Madinah a la realització de les seves ambicions d’enriquir encara més els serveis de Hajj i Umrah de la ciutat de Madinah”. En aquest sentit, el projecte se centra a enriquir el viatge dels pelegrins mitjançant la construcció de projectes comercials, residencials i hotelers de disseny cohesionat, a més de millorar-ne l’experiència cultural, amb serveis de suport i zones comercials per optimitzar l’experiència espiritual i cultural a la ciutat.

Com a part de la Visió Saudita 2030, el Regne busca arribar als 100 milions de visites anuals el 2030, assolir una contribució del turisme al PIB del 10% i crear un milió de nous llocs de treball al sector turístic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa