El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gilead i l’Institut de Salut Carlos III llencen un programa de beques
  • CA

La vicepresidenta i directora general de Gilead España, María Río, i el director general de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), Cristóbal Belda, van signar aquest dimecres el conveni de col·laboració per a la convocatòria de la IX Beques Gilead a la Recerca Biomèdica. És un certamen referent en el sector sanitari espanyol que enguany compta amb una dotació de 950.000 euros. La principal novetat d’aquesta edició és que, a més dels projectes destinats a VIH, hepatitis virals (C i Delta), hemato-oncologia, Covid-19 i infecció fúngica invasora, es reconeixeran els millors treballs de recerca relacionats amb Oncologia Mèdica.

Per a això, es comptarà amb la col·laboració de les principals societats científiques/grups col·laboratius de les àrees terapèutiques incloses en aquesta convocatòria.

María Río va assenyalar que “a Gilead ens sentim molt orgullosos de la nostra contribució al foment de la Recerca a Espanya. Les Beques Gilead a la Recerca Biomèdica són una de nostres més benvolgudes iniciatives i ens complau poder celebrar enguany la seva Novena Edició. En aquesta ocasió incorporem l’Oncologia a les àrees a les quals van dirigides les nostres Beques i confiem que aquesta decisió suposarà un impuls important perquè els nostres investigadors aconsegueixin generar coneixements rellevants en aquesta especialitat, com així s’ha aconseguit en les altres àrees en anteriors edicions”.

Per part seva, Cristóbal Belda, va manifestar que “el ISCIII sempre estarà secundant i fomentant aquelles iniciatives bidireccionals que impulsin la recerca biomèdica i sanitària. La col·laboració amb aquestes beques suposa una nova mostra del compromís de l’Institut amb la ciència i la generació de coneixement al servei de la ciutadania i els pacients”.

Recerca biomèdica

Les Beques Gilead a la Recerca Biomèdica van néixer en 2013 amb l’objectiu de promoure la recerca biomèdica en els centres clínics assistencials del nostre país i s’han convertit en un referent dins del sector sanitari espanyol, tant per la inversió realitzada -7, 5 milions d’euros-, com pel nombre de projectes aprovats.

Al llarg d’aquest període, s’han presentat un total de 535 projectes de recerca, dels quals 145 han estat seleccionats, corresponents a 13 comunitats autònomes i 47 centres assistencials.

La companyia va indicar en un comunicat que la col·laboració del ISCIII garanteix que el procés de revisió dels projectes de recerca compleix els principis de transparència, objectivitat i independència necessaris per a la correcta elecció dels projectes per a finançar.

Les iniciatives per a optar a les Beques Gilead a la Recerca Biomèdica hauran de formular-se en anglès fins al 12 de juliol en la web ‘www.becasgileadinvestigacion.es’.

Cada investigador principal només podrà presentar una proposta de projecte de recerca i es permetrà un màxim de dos projectes per àrea terapèutica i centre assistencial sanitari al qual estigui adscrit l’investigador principal. Posteriorment, un comitè d’avaluació independent amb avaluadors internacionals designat per de l’Institut de Salut Carles III serà l’encarregat de la revisió dels projectes i realització del llistat de prelació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa