El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
eMobility Expo World Congress tanca amb èxit la primera edició a València
  • CA

La primera edició d’eMobility Expo World Congress va finalitzar amb més de 5.794 visitants de 16 països, consolidant l’èxit d’una trobada que se situa com a referent per al sector de la mobilitat a tot el món.

Al costat dels professionals de la indústria, 344 experts mundials han participat en el congrés i 179 firmes internacionals, com Ford, Toyota, Iberdrola, Cepsa, Baleària, Air Nostrum, Power Electronics, BP o Ficosa, entre d’altres, han presentat les seves últimes novetats en mobilitat sostenible durant l’esdeveniment.

“Les xifres no deixen cap dubte, la indústria de la mobilitat està molt implicada a buscar models i estratègies per ser més sostenible i agilitzar-ne la transformació”, ha afirmat Sandra Infante, directora d’eMobility Expo World Congress 2023.

“Hem creat un punt de trobada entre el sector públic i privat per fomentar el diàleg sobre un tema crucial per a la indústria i per a la societat, la mobilitat sostenible. Hem estat molt ambiciosos i ha valgut la pena per l’acolliment d’aquesta primera edició i per la resposta i el suport de la indústria i de les administracions”, ha conclòs.

Un fòrum internacional que ha analitzat els grans eixos de la transformació que travessa la indústria de la mobilitat. Entre ells, la investigació al voltant de les bateries i els sistemes d’emmagatzematge d’energia, que ha marcat l’agenda de la València Battery Convention 2023 i que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de València, Ximo Puig.

Puig ha afirmat que “les bateries seran fonamentals per a la transició cap a la descarbonització. Aquest esdeveniment és un ancoratge més de la Comunitat Valenciana en allò que és el projecte de transformació en què ens situarem com un pol de la mobilitat sostenible del sud d’Europa”.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha clausurat eMobility Expo World Congress i ha destacat que “situa València i Espanya al si del debat sobre la mobilitat del futur”. La ministra també ha destacat que “en aquest canvi d’era ens enfrontem a un repte profund i complex, combatre el canvi climàtic creant un nou inici, amb l’ajuda de tecnologies que ja estan revolucionant cadascuna de les capes de la nostra vida. I València és una ciutat idònia per parlar d’inicis nous, creativitat, innovació i també energia”.

eMobility Expo World Congress ha convertit València en la capital mundial de la mobilitat, confirmant el seu posicionament com el hub de la mobilitat sostenible del sud d’Europa i generant un impacte econòmic de 14 milions per a la ciutat.

MOBILITAT SOSTENIBLE

eMobility World Congress ha respost als reptes de la mobilitat a 9 fòrums verticals entre els quals ha destacat especialment el Governments & Manufacturers Summit, on s’han anunciat els detalls de la segona convocatòria del PERTE del vehicle elèctric centrat en el desenvolupament de bateries.

La primera edició d’eMobility Expo també ha comptat amb la participació de grans líders de firmes que impulsen la recerca i la innovació per a la mobilitat sostenible. És el cas de Fernando Gómez-Carpintero, CEO d’Airbus Crisa, que ha presentat el projecte ARTEMIS, liderat per la NASA i que compta amb la participació d’Airbus per portar l’home a Mart. Durant la seva intervenció Gómez-Carpintero ha assenyalat que “estem vivint una revolució al sector espacial” i ha destacat que “projectes tan atractius i desafiadors com ARTEMIS porten la innovació a un altre nivell, i les innovacions aconseguides acaben repercutint també a la Terra”.

També dins dels models de mobilitat que s’estan analitzant destaca la tecnologia eVTOL (vehicle elèctric d’enlairament i aterratge vertical) per al transport de mercaderies.

Les principals marques del sector de l’automoció han realitzat presentacions mundials a eMobility Expo, com és el cas de Ford que ha llançat el seu darrer crossover 100% elèctric, o de Toyota, que ha estat mostrant els seus vehicles més representatius i innovadors. S’hi han unit empreses com Amazon, que ha aprofundit en les innovacions en solucions de mobilitat com a servei.

En les pròximes setmanes l’organització es reunirà amb les principals empreses, administracions i agrupacions empresarials per analitzar aquesta primera edició i anunciar quina serà la ciutat que allotgi eMobility Expo World Congress els anys vinents.

La primera edició d’eMobility Expo World Congress, que ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de València, ha destacat que la indústria i l’administració pública estan actuant per avançar cap a una mobilitat més sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa