El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denegades les mesures cautelars de tres clubs contra LaLiga Impulso
  • CA

L’Audiència Provincial de Madrid ha notificat a LaLiga la denegació de les mesures cautelars sol·licitades pel Reial Madrid CF, FC Barcelona i Athletic Club, que tenia com a objectiu paralitzar el projecte conjunt de LaLiga Impulso.

Amb aquesta, és la segona vegada que la justícia denega l’adopció de mesures cautelars, ja que aquesta petició es va produir com a recurs d’apel·lació dels tres clubs contra la interlocutòria del Jutjat de Primera Instància que l’havia denegada.

La interlocutòria de l’Audiència Provincial indica que si s’adopten aquestes mesures cautelars “seria impossible o de gravíssima dificultat remoure els efectes i conseqüències que es poden haver derivat de la participació de CVC en la governança i beneficis de LaLiga. I això tindria efectes sobre tots els associats de LaLiga”

Així mateix, indica que “els avui impugnants, constitueixen un nombre d’afiliats mínim, tres contra trenta-vuit, per tal de sostenir la nul·litat dels Acords”.

“Els mateixos Estatuts de LaLiga, contemplen la possibilitat que tercers aliens a aquesta participin societàriament en les activitats comercials de LaLiga, ostentant aquesta plena capacitat d’autoorganització pel que fa al seu àmbit d’actuació jurídic privat”, afegeix també la interlocutòria.

LaLiga celebra la sentència perquè assenyala que “ratifica una vegada més la legitimitat de l’acord dels clubs amb CVC, que compta amb el suport de 38 clubs signants, i ha permès als clubs projectar inversions, sense comptar amb ajudes públiques, que d’una altra haurien estat inabordables i que acceleraran en 20 anys el creixement dels clubs en termes d’inversió, infraestructura, internacionalització i professionalització, entre d’altres”.

Afegeix que, “una vegada més, LaLiga lamenta la postura egoista dels clubs demandants que insisteixen a frenar un projecte al qual s’han adherit 38 clubs, més els quatre ascendits aquesta temporada, que és un projecte de conjunt que beneficia tothom i que ha estat imitat per les lligues professionals d’Itàlia, França i Alemanya, que han vist al projecte liderat per LaLiga una inspiració per estimular el seu propi creixement”.

LaLiga confia que malgrat els intents reiterats d’una minoria interessada, la justícia segueixi apostant per resoldre en favor del benefici comú inherent a un projecte com LaLiga Impulso que suposa la inversió de més de 1.800 milions d’euros en el futbol professional, amb el creixement conseqüent per a l’ecosistema esportiu i regional de les àrees d’influència dels clubs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa