El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Deegan (Vodafone) reconeix la labor del governamb el full de ruta del 5G
  • CA

Satisfan Deegan, CEO de Vodafone España, va reconèixer durant la seva intervenció en el ‘Digitals Summit 2022’ la labor del govern espanyol i va sol·licitar una estructura de mercat que afavoreixi operadors de xarxa amb una escala mínima viable per a afavorir les inversions i que Espanya no es quedi retardada en la carrera del 5G.

Així mateix, va destacar la importància de la digitalització de les pimes i professionals, que Vodafone està impulsant a través del programa ‘Kit Digital’ posat en marxa enguany pel Govern, una iniciativa, va remarcar Deegan, amb la qual la companyia està compromesa des del seu començament i que en els últims anys ha permès la transformació digital de més de 40.000 pimes.

Com a part del seu propòsit d’inclusió digital per a tots, l’operadora està accelerant el desplegament del 5G al país, tant en zones urbanes com rurals, amb una extensió de la cobertura real del 5G a més del 46% de la població i 1.000 municipis (dels quals el 25% tenen menys de 1.000 habitants). Una iniciativa encaminada a aconseguir un impacte transformador en l’economia i a les regions i que situarà a Espanya a l’avantguarda d’aquesta tecnologia.

Deegan va incidir en la importància que la indústria i els Governs estrenyin la seva col·laboració perquè els operadors puguin continuar fent costat a la societat en el seu conjunt en les seves necessitats i objectius digitals. “Per a aconseguir que el 5G s’acceleri a Espanya, s’integri en empreses i arribi a totes parts, la col·laboració públic-privada és essencial. En aquest sentit, els Fons Europeus brinden una oportunitat única per a superar les dificultats a les quals s’enfronta actualment la indústria de les telecomunicacions i evitar que Espanya es quedi enrere en la carrera del 5G, i han d’utilitzar-se per a incentivar també el desplegament de xarxes actives i passives en zones rurals perquè tinguin impacte”, va assenyalar.

Va apuntar que “és necessari trobar solucions innovadores, com la compartició de xarxes fixes i mòbils, que permetin aconseguir l’escala mínima viable per a continuar desenvolupant i invertint en infraestructures, no sols en termes de capacitat i velocitat, sinó també de seguretat o resiliència. Creiem que tres operadors de xarxa mòbil amb escala poden assegurar un nivell òptim en termes de competitivitat de xarxa, així com l’evolució cap a 5G”.

També va reconèixer els passos donats pel Govern en matèria fiscal, si bé va assenyalar que “és necessari adaptar la fiscalitat i la càrrega tributària específica del sector que és desproporcionada en comparació amb altres mercats europeus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa