El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aràbia Saudí projecta pel·lícules espanyoles en el primer festival europeu
  • CA

L’Aràbia Saudita acull per primera vegada el Festival de Cinema Europeu, organitzat pels representants de la Unió Europea en Riad, en col·laboració amb les Ambaixades dels Estats membres de la UE i la productora saudita Aràbia Pictures Group.

El festival projectarà un total de 14 pel·lícules de països com Espanya, Alemanya, Àustria, Suècia, Itàlia i França. Va començar el passat 15 de juny i finalitzarà el dia 22, tenint lloc en el centre comercial The Esplanade en Riad, la capital de l’Aràbia Saudita.

L’objectiu principal del festival és mostrar la diversitat del cinema europeu a tots els entusiastes saudites del cinema, a més d’actuar com una forma d’intercanvi cultural entre el continent i el regne.

L’ambaixador de la Unió Europea a l’Aràbia Saudita, Patrick Simonet, va assenyalar en un comunicat que estan encantats de celebrar el primer Festival de Cinema Europeu a l’Aràbia Saudita.

Així mateix, va indicar que “com a Unió Europea, estem interessats ​​a incorporar la vibrant escena cultural de l’Aràbia Saudita, facilitar l’intercanvi cultural i introduir la cultura europea, al mateix temps que desenvolupem relacions entre europeus i saudites per a millorar l’enteniment mutu”.

Els esforços dels socis participants, Aràbia Pictures, Vox Cinema i Saudi Film Commission, es deuen a un intent de l’Aràbia Saudita d’afavorir la promoció de la cultura i l’oci, amb iniciatives que interrelacionin aspectes de les diferents nacionalitats i procedències.

Roua Almadani, CEO d’Aràbia Pictures (APG), va dir que “aquest esdeveniment és una fita dins del Regne i un pont entre Europa i la florent indústria cinematogràfica a l’Aràbia Saudita. Ens agradaria agrair a la delegació de la Unió Europea per la seva cooperació amb nosaltres, així com als altres socis involucrats”.

Les projeccions tenen lloc a Vox Cinemas, que també copatrocina l’esdeveniment juntament amb l’Aliança Francesa, l’Institut Goethe i l’Ambaixada d’Itàlia a l’Aràbia Saudita. L’aparició d’Espanya vindrà amb la reproducció de la pel·lícula protagonitzada per actors amb discapacitat ‘Campions’, una producció de 2018 i dirigida per Javier Fesser, que podrà veure’s el dimecres 22 a les 20 hores.

Altres produccions rellevants són la comèdia francesa de 2019 ‘Els Perfums’, l’èxit de 2016 ‘Benvinguts a Alemanya’, l’austríac drama fantàstic ‘Little Joe’ i el documental biogràfic sobre l’activista mediambiental sueca ‘I Am Greta’.

Amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi cultural i promoure el cinema europeu, el festival també fomentarà el contacte entre els cineastes europeus i saudites mitjançant l’organització d’actes paral·lels, perquè el cinema, a més de tenir la capacitat d’entretenir, ofereix al públic una finestra a altres cultures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa