El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Angelini Pharma llança una campanya perquè els joves cuidin la salut mental
  • CA

Angelini Pharma ha posat en marxa el projecte de microteatre ‘Podría Ser Yo’, amb la finalitat de trencar els tabús que envolten la salut mental i visibilitzar la necessitat de romandre alerta davant de qualsevol signe o símptoma que apunti a un possible trastorn de ‘brain health ‘.

‘Podría Ser Yo’ es porta a terme de la mà d’una companyia professional de teatre i està avalada per un Comitè Científic format per dos psiquiatres, en col·laboració amb la companyia farmacèutica i amb el suport del claustre docent del Col·legi Maria Auxiliadora-Salesianas Villaamil de Madrid. Durant un matí, aquest centre educatiu va ser l’escenari de la prova pilot de les representacions teatrals, que es van fer a diferents espais del col·legi.

Les obres relaten les històries de cinc protagonistes que conviuen amb trastorns de salut mental: depressió i ansietat, psicosi induïda per consum de cànnabis, Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), assetjament escolar i autolesions.

Acompanyant les representacions, es va celebrar un debat final en què van participar el Dr. Carles Masip, psiquiatre de l’Hospital del Mar de Barcelona i la Dra. Immaculada Palanca, cap de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència a l’Hospital Universitari Puerta de Hierro- Majadahonda de Madrid, amb els alumnes del col·legi.

Segons ha afirmat el doctor Carles Masip, “la detecció precoç és fonamental en aquest tipus de trastorns de salut mental, així com la seva visibilització i normalització, ja que pateixen un gran estigma a la societat actual”. Angelini Pharma aspira a portar el projecte a altres centres educatius els pròxims mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa