El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Agnelli i Laporta, impulsors de la Superliga, afectats per causes judicials
  • CA

Dos dels impulsors de la Superliga al costat de Florentino Pérez, Andrea Agnelli i Joan Laporta, s’enfronten actualment als tribunals per casos casos que estan posant en dubte la seva gestió al capdavant de dues dels clubs més importants d’Europa. En el cas de l’expresident de la Juventus, Andrea Agnelli, fa front ara al judici pel ‘cas Prisma’ que li va costar la presidència del club i pel qual ha estat acusat de falsa comunicació corporativa dirigida al mercat, obstaculització a l’exercici de les facultats de vigilància pública i manipulació i ús de factures per operacions inexistents, entre altres delictes. Malgrat haver estat citat a declarar en la primera vista judicial, no s’ha presentat ni ell ni cap altre dels 13 imputats en la causa.

Una primera sessió en la qual s’han tractat de dirimir més detalls sobre les presumptes irregularitats en els comptes anuals de la Juventus de 2018-2019, 2019-2020 i 2020-2021. L’acusació assenyala que els comptes del club contenien plusvàlues fictícies i irregularitats en el pagament dels salaris dels jugadors durant la pandèmia. Per part seva, la defensa de l’exmandatari de la Vecchia Signora, liderada per l’exministra de justícia italiana Paola Severino, manté que el judici hauria de canviar d’ubicació i celebrar-se a Milà, ja que la capital llombarda és la seu de la Borsa i de la Consob (Comissió Nacional per a la Societat i la Borsa d’Itàlia).

Un cas que es dirimeix en els tribunals, com el farà també el que protagonitza el Futbol Club Barcelona, un altre dels impulsors de la Superliga, amb el ‘cas Negreira’. Al president blaugrana, Joan Laporta, molts mitjans li reclamen una compareixença pùblica per a donar totes les explicacions que se li reclamin i roman a costa de que acabi l’anunciada recerca interna del succeït amb el exárbitro en el si del club culer. Uns problemes que, a mesura que passen els dies, s’acreixen des que la recerca passés a les mans de la Fiscalia Anticorrupció, donada la magnitud i complexitat del cas. La mateixa acusa dos expresidents, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, a dos exejecutivos i al club, com a persona jurídica, de presumptes pagaments a Negreira a canvi d’un suposat tracte de favor per part dels àrbitres. A més, la Fiscalia reclama que declarin com a testimonis, el mateix Laporta i un altre dels expresidents, Joan Gaspart.

Per part seva, la UEFA ja s’ha fet càrrec de la situació esdevinguda per el ‘cas Negreira’, després de la petició d’acció per part de LaLiga. Per això, el màxim organisme del futbol continental ha pres la decisió d’obrir un expedient i una recerca al Barça, que podria portar a la prohibició de participació en competicions europees. Per part seva, la FIFA es manté al marge a pesar que la setmana passada, el president de LaLiga, Javier Tebes, declarés que la patronal del futbol espanyol no descarta acudir a l’organització liderada per Infantino.

Dos dels tres impulsors de la Superliga es troben així en una situació delicada que podria afectar la gestió i el futur de dos grans clubs europeus, al mateix temps que el seu projecte d’una nova lliga europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa