Món Esport
Aglomeracions preocupants a Bilbao i Donostia per la final de Copa
  • CA

És el partit del segle al País Basc. L’Athletic Club de Bilbao, malgrat la gran relació que té amb la Copa del Rei, no en guanya cap des del 1984. Encara és més intens el que senten els donostiarres, que no veuen la Reial Societat en una final des del 1987. I la gran oportunitat per als dos equips i les dues aficions ha arribat de forma molt poètica, amb una final de Copa amb derbi basc, però de la pitjor manera possible: enmig d’una pandèmia que no permetrà que hi hagi públic a la Cartuja de Sevilla, l’estadi on es jugarà aquest partit que, de fet, correspon a la Copa de la temporada passada i s’ha ajornat fins al pròxim dissabte 3 d’abril.

Demanar a les aficions un comportament exemplar i sensbe riscos de contagi hauria estat una quimera, sobretot quan la societat no segueix les normes de forma exhaustiva i menys després d’un any de pandèmia. Ara bé, tant a la ciutat de Bilbao com a la de Donostia s’han vist imatges que han creuat línies vermelles, malauradament.

Primer ha estat a Lezama, la ciutat esportiva de l’Athletic. Els aficionats han acomiadat els autocars de l’equip amb una comitiva de moltíssima gent, amb bengales, samarretes, crits, bufandes, fum… Tanmateix, no s’han respectat les recomanacions del Govern Basc i en cap cas s’ha respectat la distància de seguretat i molta gent tampoc no ha utilitzat la mascareta.

De forma gairebé calcada ha succeït el mateix a Zubieta, la ciutat esportiva de la Reial Societat. Malgrat que sha buscat una ubicació ideal per mantenir les distàncies, amb molt espai lliure per poder repartir-se, han estat moltíssims els aficionats que s’han aglomerat al davant de les tanques de seguretat i, quan l’autocar ha passat per davant seu, centenars de persones s’hi han abocat per poder colpejar el vehicle per donar ànims als jugadors. Imatges emocionants i que demostren la fidelitat dels afeccionats amb l’equip, però que són molt preocupants en temps de pandèmia.



Més notícies
La pancarta d'Amazon i Ramos | El Món
L’espifiada gramatical d’Amazon i Ramos en l’intent de replicar la pancarta de Laporta
Notícia: L’espifiada gramatical d’Amazon i Ramos en l’intent de replicar la pancarta de Laporta
Comparteix
L'intent de 'troleig' ha estat un fracàs
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Laporta fa triomfar el català a les xarxes socials
Notícia: Laporta fa triomfar el català a les xarxes socials
Comparteix
Amb el seu ús de Twitter fa una certa tasca de divulgació de la llengua

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa