Món Esport
Nova victòria èpica del Sabadell, que surt del descens i fa un favor al Girona (2-0)
  • CA

Ara fa vuit dies, la permanència del Centre d’Esports Sabadell semblava una autèntica quimera. Els arlequinats eren ben enfonsats a la zona de descens i els esperaven dos partits contra rivals molt experimentats i molt difícils. El dilluns passat, els del Vallès van sorprendre amb una victòria èpica contra el Mallorca i set dies més tard han fet exactament el mateix contra el Rayo Vallecano (2-0).

Primera meitat de domini claríssim del Rayo que, afortunadament, no s’ha convertit en la golejada que podria haver estat. Els madrilenys han intentat el gol en fins a deu ocasions, han controlat la possessió, han llançat més córners i han fet més passades. El porter del Sabadell, Mackay, ha estat el clar protagonista dels arlequinats, amb moltíssimes intervencions de mèrit i frustrant sempre els intents del veterà Bebé.

La segona meitat ha començat exactament igual que la primera, però quan havien passat només set minuts hi ha hagut una diferència bàsica: el Sabadell s’ha avançat. En una brillant combinació entre Adri Cuevas i Néstor Querol, el primer s’ha plantat a la frontal de l’àrea i ha afusellat Dimitrievski amb un xut llunyà i del tot inesperat. De cop i volta el partit estava en un lloc perfecte per als arlequinats.

Ara bé, l’alegria ha durat poc a la Nova Creu Alta. Al minut 57 Ozkoidi ha estat expulsat amb vermella directa per haver comès falta sobre el darrer futbolista del Rayo en una acció ofensiva i el Sabadell ha quedat condemnat al patiment fins al final del partit. De fet, poca estona més tard, els madrilenys han demanat un penal que, afortunadament, no ha assenyalat l’àrbitre del duel.

A partir d’aquest punt, un patiment que no ha de ser bo pel cor (i ja són moltes jornades així pels seguidors del Sabadell). El setge del Rayo ha estat brutal i fins i tot han llançat una pilota al pal. I novament, tot el mèrit per Mackay, un porter que està donant una quantitat de punts increïble als arlequinats. A la recta final del duel, els del Vallès han estat capaços de fer un pas endavant, malgrat ser un menys i haver d’aferrar-se als tres punts com fos, i han tingut la pilota en alguns moments per estar més tranquils. En una d’aquestes i al darrer minut del temps afegit, Edgar Hernández ha aprofitat un desajustament defensiu del Rayo, totalment bolcat en atac, per fer el segon i sentenciar el xoc.

Aquesta victòria és importantíssima per al Sabadell, però també per al futbol català professional. Amb aquests tres punts, els arlequinats abandonen la zona de descens a l’espera del partit entre l’Alcorcón i l’Albacete d’aquesta nit. Encara que guanyin els madrilenys, els del Vallès continuaran a tres punts del quinzè classificat, el Saragossa, i tindran moltes més opcions que ara fa dues setmanes. A més a més, el Rayo, rival directe del Girona, deixa escapar tres punts importantíssims i els de Francisco acabaran la jornada ja en zona de play-off d’ascens, cosa també impensable ara fa un mes.



Més notícies
Leo Messi durant un partit amb el Barça | Europa Press
Leo Messi, més capità que mai
Notícia: Leo Messi, més capità que mai
Comparteix
L'argentí organitza un dinar de conjura a casa seva amb tota la plantilla per fer pinya abans del partit contra l'Atlètic
Joan Laporta, amb la samarreta del clàssic | @JoanLaportaFCB
Una segona oportunitat per a la senyera
Notícia: Una segona oportunitat per a la senyera
Comparteix
El Barça lluirà la samarreta especial del clàssic contra l'Atlètic de Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa