Món Esport
Recital blaugrana per tornar a la ‘final four’ després de set anys (79-53)
  • CA

Això sí que és treure’s un pes de sobre. Després de crear un equip molt competitiu, probablement el millor d’Europa, i d’haver vist com la pandèmia frustrava les opcions d’Eurolliga la temporada passada, el Barça ha pogut tornar a una final four després de set anys caient en rondes prèvies. El Zenit de Sant Petersburg de Xavi Pascual ha complicat moltíssim les coses a un equip que havia dominat la competició en fase regular, però al cinquè partit, al Palau Blaugrana, els de Sarunas Jasikevicius han ofert un recital construït des de la defensa per arribar amb moltes forces a la semifinal de Colònia (79-53), que jugaran contra l’Armani de Milà.

Inici molt seriós dels de Saras. Res a veure amb cap dels altres quatre partits, en els quals els dubtes eren molt presents al quintet blaugrana. En comptes d’això, molt criteri en les accions ofensives, però, sobretot, un esforç defensiu titànic per negar totes les opcions de cistella dels russos. Les recuperacions han estat molt importants per marcar el ritme inicial, així com les segones oportunitats. També ha sumat minuts molt importants Pau Gasol i la seva aportació, tant ofensiva com defensiva, ha estat una altra de les claus. Al final, la gran defensa blaugrana ha deixat el Zenit a nou punts després dels primers deu minuts (23-14).

Bolmaro ha liderat el Barça durant l’inici del segon quart. Primer, amb una bona i molt difícil defensa sobre Pangos. Després, amb una esmaixada i un triple amb els quals els blaugranes han superat la barrera psicològica dels deu punts d’avantatge. Pascual ha intentat aturar la sagnia, però l’arma secreta de Saras, dosificada i a minutets, ha estat Gasol. El de Sant Boi ha tornat a aparèixer al segon quart per col·locar un tap i anotar un 2+1 en la jugada posterior i marxar de 16 al marcador. Això, sumat a l’encert de Kuric i a l’empenta de Davies, Hanga, Calathes o Higgins, ha començat a pesar molt sobre el Zenit. Pascual ha volgut fer reaccionar el seu equip, però a tots els intents, s’ha trobat amb un Barça ferm i ha marxat al descans amb un clar desavantatge al marcador (43-30).

Cal insistir en el gran mèrit defensiu dels blaugranes. Deixar el Zenit en 30 punts, combinat amb un gran ritme anotador, ha estat una gran forma d’encarar el tercer quart. A la sortida de vestidors, els russos han fet un tímid intent de remuntar, però Calathes i Gasol han tallat les ales dels russos amb la seguretat dels qui saben que seran guanyadors. El base grec ha continuat liderant la sentència dels de Saras, ajudat pel lluitador Brandon Davies, heroi dels quarts de final. Amb els triples de Kuric, els culers han superat els vint punts de diferència, i un nou tap espectacular de Gasol ha descrit a la perfecció la sensació del partit: el Zenit, avui, no tenia res a fer (57-39).

Al darrer quart ja estava tot el peix venut. Malgrat tot, el Barça no ha deixat ni una mínima opció de remuntada als de Xavi Pascual i ha mantingut la línia dels vint punts d’avantatge, que ha estat el que ha acabat figurant al marcador final (79-53). Tot plegat, en un Palau que feia prou goig malgrat les restriccions. Sense aficionats a les graderies, el club s’ha encarregat de farcir la llotja de directius, amb el president Joan Laporta al capdavant, familiars dels jugadors i persones importants de l’entitat culer. Malgrat que amb aquest panorama s’augurava poca claca, els triples de Kuric i Calathes i els taps de Gasol han fet aixecar fins i tot els periodistes de les seves localitats.

El que s’ha palpat sobre la pista s’ha traslladat a les estadístiques. Gasol i Calathes han estat els dos jugadors més ben valorats del Barça, que han acabat amb 16 i 15 de valoració respectivament. En un partit en el qual la defensa i el joc col·lectiu ha estat el més important, tampoc no hi ha hagut grans registres anotadors per part blaugrana, i Higgins, amb 15 punts, ha estat el millor en aquest registre. El Zenit ha quedat completament anul·lat i només Poythress, amb 11 punts, ha superat la barrera dels deu. Aquesta era la feina que el Barça havia de fer i ha respost el dia més important. La pitjor notícia: Mirotic continua desaparegut i Saras el necessitarà a Colònia.



Més notícies
Singleton, botxí del Madrid als quarts de final de l'Eurolliga | Real Madrid CF
El Madrid ho intenta fins al final contra l’Efes, però es queda sense ‘final four’ (88-83)
Notícia: El Madrid ho intenta fins al final contra l’Efes, però es queda sense ‘final four’ (88-83)
Comparteix
Els turcs s'enfrontaran al CSKA de Moscou a la primera semifinal de l'Eurolliga
Dídac, porter del Barça de futbol sala | FC Barcelona
Cop duríssim per al Barça a la final de la Futsal Champions League (3-4)
Notícia: Cop duríssim per al Barça a la final de la Futsal Champions League (3-4)
Comparteix
L'Sporting remunta un 2-0 inicial blaugrana per alçar el màxim títol europeu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa