Món Esport
Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un accident al K2
  • CA

L’alpinista i polític català Sergi Mingote ha mort a causa d’una caiguda al K2. L’accident s’ha produït mentre baixava des del camp 3 fins al camp base avançat i hauria estat fruit d’una relliscada. Se l’ha trobat en un estat ja crític i inconscient i les tasques de rescat s’han complicat molt a causa de la foscor.

Mingote formava part d’una expedició que vol coronar el K2 a l’hivern per primera vegada la història. Es tracta de la segona muntanya més alta del món, també a la serralada de l’Himàlaia, i la més perillosa de pujar.

Mingote era tot un referent de l’alpinisme català i mundial. Havia coronat diversos 8.000 i ho havia fet de formes molt diferents: encadenant ascensions, pujant per dues cares… Compromès amb l’independentisme, va ser alcalde de Parets del Vallès i va lluir l’estelada en molts dels seus ascensos.

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha dedicat unes paraules a Mingote. “Els que estimem la muntanya estem de dol. Vaig tenir l’oportunitat de conèixer Sergi Mingote i els seus somnis esportius i socials per a un món més just per a tothom. Un home bo que ja trobem a faltar”, ha expressat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa