Món Esport
Llibertat amb càrrecs per a Bartomeu i Masferrer
  • CA

Josep Maria Bartomeu i la seva mà dreta, Jaume Masferrer, han quedat en llibertat amb càrrecs després de 24 hores de detenció a causa del BarçaGate. Tots dos s’han acollit al dret de no declarar davant del jutge, al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, i han estat alliberats a l’espera de novetats respecte al cas. Òscar Grau, CEO del Barça, i Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics, es troben en la mateixa situació.

Així doncs, la causa continua oberta i sota secret de sumari fins al pròxim dia 10 de març. Cal tenir en compte que ja s’ha ajornat fins a sis vegades i podria ser que s’emplacés l’aixecament al 10 d’abril. Ricard Faura, portaveu de Dignitat Blaugrana, el grup de socis que va denunciar Bartomeu i la seva junta directiva, ha explicat, en declaracions al Món, que com més s’allargui el secret de sumari, més es complica el cas i més “mala pinta fa”.

Fins i tot hi ha qui ha assegurat que el fet que Bartomeu, Grau, Masferrer i Gómez Ponti fossin detinguts i que el procés judicial s’estigui allargant tant indica que hi pot haver algun delicte més greu del previst darrere de tot. En aquest sentit, destaca que els Mossos, a part de les oficines del Camp Nou, també escorcollessin les empreses Nicestream i Telam Partners, sent aquesta darrera una companyia especialitzada en inversions financeres.

Cal recordar que el factor criminal principal del BarçaGate es trobaria darrere del fet que el pagament que el club va fer a l’empresa I3Ventures, la que va generar els perfils falsos a les xarxes socials per carregar contra actius contraris a Bartomeu, va ser fraccionat per no haver de ser aprovat en una junta directiva. És per això que Emili Rousaud i altres dirigents de l’entitat blaugrana van abandonar el club i, sent Masferrer l’encarregat de fer aquests pagaments, el situa, a ell i a Bartomeu, al centre de la investigació judicial.



Més notícies
Ricard Faura, portaveu de Dignitat Blaugrana | Dignitat Blaugrana
Dignitat Blaugrana, el grup que va denunciar Bartomeu, valora la seva detenció
Notícia: Dignitat Blaugrana, el grup que va denunciar Bartomeu, valora la seva detenció
Comparteix
Ricard Faura, el seu portaveu, parla amb El Món després de conèixer la notícia
Elena Fort, durant una entrevista amb El Món | Jordi Borràs
Elena Fort: “El Barça ha tingut molt poca visió de país durant els últims anys”
Notícia: Elena Fort: “El Barça ha tingut molt poca visió de país durant els últims anys”
Comparteix
La membre de la candidatura de Laporta reflexiona amb el Món sobre la relació del club amb Catalunya i amb la dona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa