Món Esport
Laporta es converteix en nou president del Barça de forma oficial
  • CA

Joan Laporta i Estruch s’ha convertit, ja de forma definitiva, en nou president del Futbol Club Barcelona. Després del darrer entrebanc de l’aval, Laporta ha estat investit de forma oficial a la llotja del Camp Nou, lloc en el qual ocuparà la cadira més cobdiciada del barcelonisme durant els pròxims anys. En un acte ple de personalitats i en una posada en escena digna d’un president del Barça, malgrat la pandèmia, Laporta ha definit les línies mestres del seu projecte, amb els conceptes claus de l’alegria, l’optimisme, Johan Cruyff, la Masia, Joan Gamper i el retorn al que es coneix com ADN Barça.

Moltes personalitats i un gest per la història

La llista de personalitats presents a la llottja del Camp Nou no acaba mai. En primer lloc, figures que no estan estrictament relacionades amb el club, com els polítics Pere Aragonès, vicepresident del Govern, Laura Borràs, presidenta del Parlament, Meritxell Budó, consellera de Presidència, o Gerard Figueras, secretari general de l’Esport. Pel que fa a persones relacionades amb la institució, ha destacat la presència dels expresidents de l’enitat, Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Enric Reyna i Joan Gaspart, i dels dos altres candidats en aquestes eleccions, Víctor Font i Toni Freixa. També Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça des de l’octubre, i, evidentment, tots els membres de la junta directiva de Laporta i altres figures destacades de la seva candidatura, com Xavier Sala-i-Martin o Enric Masip.

La posada en escena per part de Laporta ha estat clara. Ha arribat a la llotja del Camp Nou i ha anat directe a una persona: Leo Messi. L’ha saludat, li ha donat la mà i, en un gest carregat de simbolisme, s’han fos en una abraçada. És, probablement, la imatge a la qual s’agafaran durant les pròximes setmanes molts culers per confiar i somiar amb la renovació de l’argentí. De fet, durant el seu discurs s’ha permès el luxe de demanar-li davant de tothom: “Hem de convèncer el Leo”.

Messi hi era perquè hi eren tots els capitans dels principals equips del club: Piqué, Roberto, Losada, Putellas, Oriola, Mirotic, Entrerríos, Pérez de Vargas, Egurrola, Panadero… També hi havia els entrenadors Ronald Koeman, Sarunas Jasikevicius, Xavier García Pimienta, Xavi Pascual, Edu Castro i Lluís Cortés. Respecte a Koeman, cal destacar que li ha mostrat la seva confiança i el suport de la junta directiva de forma pública.

Les línies mestres del nou president

Carles Tusquets ha estat la primera persona que ha pres la paraula. Ell ha escenificat el traspàs de responsabilitats, les de dirigir l’entitat que ha exercit ell en funcions, a Joan Laporta. Les paraules de Tusquets han girat al voltant d’un concepte clau: la unitat. Ha destacat que la junta gestora ha “treballat pel bé del club” i ha assegurat que tots els socis, independentment de quin hagi estat el seu vot, “estan en el mateix vaixell”.

Després d’un vídeo recopilatori dels millors moments de la primera etapa de Laporta a la presidència del club, que no són pocs, s’ha llegit l’acta de presa de possessió amb el qual s’ha fet oficial que l’advocat barceloní és el nou màxim mandatari de l’entitat blaugrana. Un cop s’ha posat davant dels micròfons, Laporta ha marcat perfil des de bon començament i, val la pena destacar-ho, ho ha fent sense llegir i sense res escrit durant més de mitja hora. La seva primera menció ha estat per a Cruyff i el “cruyffisme” i ha recordat les paraules del neerlandès: “Només Déu sap el que ens ha costat arribar fins aquí”. Posteriorment, els agraïments que requereix el protocol a tots els assistents de l’acte i en especial als expresidents, a Freixa i Font i a tots els membres de la seva candidatura.

Durant el seu primer discurs oficial com a nou president del Barça ha repetit els mantres de la campanya, deixant clar que la seva intenció és aplicar totes les promeses electorals. Com sempre ha dit, ha assegurat que “vull fugir de catastrofismes, soc una persona optimista i tornarem l’alegria al Barça”. En aquest sentit, s’ha dirigit directament als futbolistes i als jugadors de les seccions i els ha afirmat que els “protegirà” per “tornar a guanyar”. Adontant-se que estava focalitzant l’atenció al futbol masculí, Laporta ha tingut, per fi, un gest d’atenció i d’admiració públic per al futbol femení, així com per a les altres seccions. També han aparegut conceptes molt rellevants, com la Masia, que s’ha endut gran part del protagonisme, i l’esperit de Joan Gamper, al qual ha apel·lat Laporta per tancar el cercle del primer al, fins al dia d’avui, últim president del Futbol Club Barcelona.

Finalment, i més enllà de les seves paraules dirigides a Messi i també al catalanisme, Laporta ha conclós el seu parlament amb un moment molt emotiu. S’ha volgut enrecordar del seu pare, persona que el va “educar en el barcelonisme” com ell mateix ha assegurat, i no ha pogut contenir les llàgrimes. De fet, ha plorat recordant la següent escena: “A la llotja del Camp Nou és l’únic lloc on vaig veure plorar el meu pare”. Per acabar, ha tancat l’acte, just abans de la fotografia amb tota la junta directiva, amb el clàssic i necessari: “Visca el Barça i visca Catalunya!”.



Més notícies
El comissari Ferran López declarant com a testimoni al Tribunal Suprem, el 3 d'abril del 2019 / ACN
Laporta ofereix a la mà dreta de Trapero dirigir la seguretat del Barça
Notícia: Laporta ofereix a la mà dreta de Trapero dirigir la seguretat del Barça
Comparteix
El comissari Ferran López està valorant la proposta i l'entorn del nou president del club espera una resposta
Javier Tebas, president de LaLiga.
LaLiga accepta l’aval de Laporta
Notícia: LaLiga accepta l’aval de Laporta
Comparteix
El Barça tornarà a tenir president després de 141 dies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa