El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s’ha compromès a incorporar en un futur pròxim clàusules antiracistes en tots els contractes que signi el club amb els seus jugadors i patrocinadors com a mesura per lluitar contra la xenofòbia i la discriminació. La intenció del club és portar primer aquesta iniciativa als organismes europeus corresponents i, si és acceptada, començar a aplicar-la.

Aquesta mesura és una de les recomanacions efectuades pel fòrum de joves convocat per la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme amb l’objectiu d’oferir noves idees contra el racisme en l’esport. “Estem aquí per donar veu als joves, que tenen molt a ensenyar-nos” en la lluita contra el racisme, ha destacat el president blaugrana en la seva intervenció, en la qual ha recordat les iniciatives que el club ha desenvolupat els últims anys per combatre aquest problema.

Entre les propostes, presentades aquest dijous a la seu del Parlament Europeu a Brussel•les, hi ha també la creació de premis als clubs i a les ciutats menys racistes, la difusió de missatges de tolerància als estadis i en els uniformes dels equips, i l’aplicació de sancions estrictes davant els comportaments xenòfobs tant a dins com a fora dels estadi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa