El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Esforç i recompensa sota la pluja (2-1)
  • CA

Un pas més. El Barça disputarà els vuitents de final de la Lliga de Campions després de l’ajustada victòria per 2-1 contra el Minsk. Les blaugrana, amb el coixí del 0-3 de l’anada, han remuntat un partit marcat pel xàfec que ha caigut sobre el Miniestadi. Aquesta vegada les bielorusses no han posat les coses fàcils a un equip que, de moment, segueix imbatible.

Amb el camí de l’eliminatòria ben marcat, Xavi Llorens ha optat per fer rotacions i l’onze inicial ha sortit amb Ràfols a la porteria, Gemma, Míriam i Mariona. Les blaugrana han començat controlant el partit i buscant el gol amb insistència. Alexia Putellas ha tingut una ocasió molt clara en un remat que ha tocat una defensa rival, però la pilota s’ha estavellat al pal. També ha tingut diverses opcions Andressa Alves, davant de Kovalchuk, la portera bielorussa que ha lluït amb grans aturades.

La segona part s’ha complicat per les blaugrana. El Minsk ha estrenat el marcador amb un gol de Ogbiagbehva -el primer que ha encaixat el Barça aquesta temporada- però poc després Jenni Hermoso ha igualat el partit transformant un penal. Amb l’empat ha arribat el moment dels canvis i Xavi Llorens ha donat un refresc a l’equip amb l’entrada d’Olga Garcia i Bárbara Latorre. Qui ha girat la truita ha estat Andressa Alves amb un golàs que ha arrodonit la seva brillant actuació. D’aquesta manera, la brasilera s’ha estrenat com a golejadora amb la samarreta del Barça.

Én l’últim quart la gespa del Miniestadi ha estat impracticable, amb bassals que han impedit veure futbol per part d’ambdós equips. Després del partit, l’entrenador Xavi Llorens ha elogiat l’esforç de les seves jugadores, sobretot per l’esforç físic fet en condicions adverses, però no s’ha mostrat preocupat: “Tinc moltes jugadores descansades i uns serveis mèdics de luxe que recuperaran les que han jugat avui”. D’altra banda, el tècnic també ha tingut bones paraules per Andressa Alves: “Ha donat una lliçó de futbol pràctic i vistós. Andressa ha estat un espectacle, en atac i en defensa; ha estat la millor del partit”. Ja a vuitens i satisfet per aquest inici a la Lliga de Campions, l’equip haurà d’acabar la setmana rebent l’Albacete a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.