Món Esport
El 7 de març, la nova data de les eleccions del Barça
  • CA

Ja és oficial. La junta gestora del Barça ha acordat, en la reunió que ha mantingut aquest dimarts, que el diumenge 7 de març sigui la data de les eleccions a la presidència. La comissió, presidida per Carles Tusquets, ha fixat el nou dia per a la celebració d’uns comicis que s’haurien d’haver celebrat el passat 24 de febrer, però que van ser ajornats per les restriccions del Govern de la Generalitat de Catalunya per contenir la pandèmia del coronavirus. La decisió ha estat anunciada oficialment a través d’un comunicat emès per l’entitat culer en què s’ha detallat que la jornada democràtica se celebrarà des de les 09.00 hores fins a les 21.00 hores.

A banda d’aprovar un calendari electoral que contempla que la campanya iniciada el passat 16 de desembre s’allargui fins al pròxim 5 de març, la junta gestora també ha ratificat que els socis culers podran votar per correu amb totes les garanties i al marge de quan se celebrin les eleccions al Parlament de Catalunya. El vot electrònic no ha estat contemplat, ja que el decret llei que el Govern va aprovar la setmana passada no l’admet en els processos democràtics ja iniciats. “Hi haurà dues modalitats de vot per correu: la general, a través de l’oficina de correus que pertoqui, i l’opció de votar des del mateix domicili, disponible per als socis i sòcies majors de 65 anys que així ho sol·licitin, o que no puguin desplaçar-se per motius de salut”, ha explicat el club culer.

Els socis que vulguin votar per correu hauran de comunicar-ho entre el 29 de gener i el 9 de febrer mitjançant un formulari telemàtic. En el cas dels que votin des de casa seva, “la documentació postal, amb les butlletes i el sobre corresponent, arribarà als domicilis mitjançant un funcionari de Correus amb certificació per confirmar la identitat personal” i en aquell mateix moment “hauran d’exercir el seu dret”. “Entre els dies 15 de febrer i 26 de febrer, els socis i sòcies que s’hagin acollit a la modalitat general hauran de fer entrega del seu vot a l’oficina de Correus corresponent. L’escrutini, tant dels vots emesos presencialment com dels dipositats al club a través del correu postal, es durà a terme un cop finalitzada la jornada electoral del dia 7 de març. Els resultats es faran públics un cop s’hagi completat”, ha afegit el Barça.

Sense seus a Espanya

També hi ha hagut canvis en les seus de votació. No n’hi haurà cap a Espanya i a Catalunya, on es concentra bona part de la massa social culer, no s’ampliaran tal com s’havia especulat. Concretament, sis: Barcelona (111 meses electorals), Lleida (dues meses electorals), Girona (cinc meses electorals), Tarragona (tres meses electorals) Tortosa (una mesa electoral) i Andorra (una mesa electoral). “La previsió que les restriccions actuals a diversos territoris de l’Estat es mantinguin fins a la data de les eleccions impossibilita que les seus electorals inicialment plantejades fora de Catalunya puguin complir la seva funció original: permetre el vot dels socis residents a la comunitat autònoma de la seu i a les adjacents. Atesa aquesta circumstància, i un cop garantida la modalitat de vot per correu que garanteix de forma més àmplia la participació en les votacions, la comissió ha hagut de prescindir de les seus ubicades fora de Catalunya amb l’excepció del Principat d’Andorra”, ha justificat el Barça en el comunicat.



Més notícies
L'escut del Barça, en arxiu | Europa Press
Els entorns de Laporta i Font, indignats amb la decisió del Govern sobre els mítings
Notícia: Els entorns de Laporta i Font, indignats amb la decisió del Govern sobre els mítings
Comparteix
No entenen que la diferència de criteri de la Generalitat i reclamen que les eleccions del Barça se celebrin ja
Gayà, durant un partit del València | Europa Press
El Barça estaria interessat en Gayà
Notícia: El Barça estaria interessat en Gayà
Comparteix
Segons TV3, el club blaugrana valora el fitxatge del lateral esquerre del València

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa