Món Esport
DIRECTE | Escurça distàncies el Mallorca (2-1)
per Gabriel Izcovich Bronstein
1 de maig 2022

Llegeixin la crònica del partit, feta pel gran Joan Pol Alcaraz. Bona nit i bona setmana!

90+3' | FINAL DEL PARTIT! El Barça acaba patint, però guanya amb un bon partit en línies generals, en el retorn d'Ansu Fati i amb un sublim Memphis i un gran Busquets. Partidàs també de Jordi Alba i molt bé Gavi. El Barça es posa segon en la classificació, a dos punts del Sevilla, cinc de l'Atlètic de Madrid i nou del Betis (que encara ha de jugar), i es retroba amb la victòria al Camp Nou

90+2' | Passen poques coses en el temps afegit. La pilota viu en el camp del Mallorca, sense perill

90+1' | Tres minuts d'afegit!

90' | Targeta groga per a Jordi Alba i Maffeo, per una picabaralla després que el del Mallorca fes una falta clara al blaugrana

89' | Dues substitucions. Al Barça, Lenglet entra per Dani Alves. Al Mallorca, Hoppe entra per Ángel Rodríguez. Ovacionat el brasiler blaugrana, una mica xiulat el francès

87' | Rebutja Araujo la falta!

87' | Servei de falta perillós per al Mallorca! Torna a sacar Salva Sevilla...

86' | Picabaralla entre Maffeo i Busquets. El blaugrana ha agafat lleument el del Mallorca, que ha provocat un servei de banda favorable als catalans

85' | Memphis culmina una jugada amb una centrada per terra inofensiva. Abans, Ansu Fati havia rematat però la defensa ha rebutjat

84' | Centrada enverinadíssima de Dembélé, que acaba en córner! Toca en un defensa, i el porter, per no complicar-se, rebutja a córner

82' | Els jugadors blaugranes busquen Ansu Fati! Ara Dembélé quasi el deixa sol davant el porter, però la defensa ha rebutjat la pilota

81' | Decideix malament ara Frenkie de Jong, que tenia moltes opcions però ha fet una passada directament al porter rival

80' | Providencial Eric Garcia en una passada en llarg del Mallorca

78' | Centra Salva Sevilla a les mil meravelles un servei de falta en tres quarts de camp, Raíllo guanya l'esquena a Araujo i amb una rematada poc ortodoxa bat ter Stegen. Entra al matx un Mallorca amb moltes modificacions. Compte!

78' | GOL DE RAÍLLO. GOL DEL MALLORCA. BARÇA 2-1 MALLORCA

76' | Araujo ha fet una passada nefasta a la seva àrea, que quasi acaba en un desastre. Eric Garcia ho ha solucionat

75' | Grénier ha cedit cap a Oliván, i el carriler no hi arriba pels pèls. Era bona la intenció, ja que podia quedar-se sol, però la passada ha estat excessivament llarga i ha sortit per banda

74' | Doble substitució de Xavi Hernández: ANSU FATI i Dembélé entren, i surten Aubameyang i Ferran Torres. Ovació brutal a Fati!

74' | Senyores i senyors... TORNA ANSU FATI

73' | Gol anul·lat a Ferran Torres! Bona centrada vertical de Busquets, Memphis cedeix cap al valencià, que falla davant la porteria (la pilota li havia quedat molt alta i era difícil). Pilota al travesser, intervé Aubameyang, que estava en fora de joc, i després Ferran Torres ha marcat però el VAR l'ha acabat invalidant

72' | Perdona Ferran Torres en una jugada que ha acabat invalidada per fora de joc del seu assistent: Jordi Alba. Bona passada abans de De Jong

70' | Nova doble substitució de Javier Aguirre: entren Kang-In Lee i Salva Sevilla per Battaglia i Antonio Sánchez

69' | Bona centrada de Ferran, que Maffeo rebutja a córner

67' | Acaba Memphis novament una jugada, amb un xut desviat. Buscava la paràbola, però ha marxat per damunt de la porteria de Rico. El neerlandès està fent un dels seus millors tres partits, si no el millor, com a blaugrana

66' | SURT A ESCALFAR ANSU FATI! I quina ovació li ha fet el Camp Nou!

65' | MEMPHIS ON FIRE, YOUR DEFENSE IS TERRIFIED! Quin partit de Memphis! Ara ha fet una jugada de videojoc. Paret amb Aubameyang, i regat fantàstic a dos jugadors a la vegada. El neerlandès ha acabat la jugada amb un xut desviat

63' | Targeta groga a Grénier, per trepitjar Gavi, molt a destemps. Impotència del Mallorca

61' | Targeta groga a Raíllo per una entrada a Dani Alves. Això sí, ha estat més per la intenció que pel mal que ha fet, ja que quasi no ha impactat al brasiler

60' | Quina jugada blaugrana! Dani Alves aconsegueix sortir d'un jardí, cedeix cap a Gavi, Frenkie de Jong fa una passada de fantasia en vertical, Memphis cedeix a la carrera cap a Aubameyang, de cap, i el gabonès, forçat, falla

57' | Doble substitució al Mallorca: entren Grenier i Take Kubo per Fer Niño i Dani Rodríguez. Xiulat Kubo, que pertany al Madrid. Aguirre intenta canviar coses, ja que fins ara el seu equip no ha generat perill en tota la segona meitat

55' | Bona conducció de De Jong, que cedeix per a un Aubameyang que xuta desviat. Som-hi, Frenkie!

54' | Bona jugada de Ferran Torres, que cedeix cap a Jordi Alba, i la centrada de l'hospitalenc no troba rematador

53' | Centra Jordi Alba cap a Ferran Torres. El valencià s'entreté un xic, i troba un forat, però la defensa rebutja. Qui recull el rebuig? Busquets, que condueix uns metres cap a fora, en diagonal, i remata molt bé amb l'esquerra un xut creuat. Què bo que és Busquets!

53' | GOOOOOOOOOL DE BUSQUETS!!! GOOOOOOOOOL DEL BARÇA!!! BARÇA 2-0 MALLORCA

51' | Bona jugada del Barça que acaba en pal... però hi havia fora de joc. Ferran Torres ha rebut en llarg i ha cedit cap a dins, i un defensa del Mallorca, en rebutjar, ha impactat la pilota al pal. Però el valencià estava avançat per uns centímetres

50' | Brutal Memphis! Se'm cau la baba! Està fent de Messi. Està liderant el joc. Ara, ha fet una gran paret amb Frenkie de Jong. Han fet falta a l'exjugador de l'Olympique de Lyon, però l'àrbitre ha deixat la llei de l'avantatge. I Gavi ha rematat, però ha atrapat Sergio Rico

48' | Araujo defensa bé una jugada i aconsegueix que la pilota marxi per la línia de fons. Saca ter Stegen

47' | Gavi culmina una preciosa jugada amb un xut desviat. Primer Dani Alves ha centrat cap a Memphis una pedra, que el neerlandès ha baixat amb una bellesa sublim. Quin control! Passada cap a Gavi, que ha acabat com ha acabat. Bé el Barça en la represa

46' | Comença la segona meitat! Mateixos protagonistes que els que s'han retirat als vestuaris

LA SEGONA MEITAT | Xavi té moltes opcions de cara a la segona meitat. Pot introduïr Dembélé per Ferran Torres per equilibrar l'equip, ja que tot el perill ha arribat per la banda esquerra (la de Jordi Alba, Gavi i Memphis). I òbviament Ansu Fati deu tenir infinites ganes d'entrar a la gespa ja. Ara mateix, això sí, no cal tocar gaires coses, en tant que l'equip està responent. Només falta sentenciar el matx

62.789 espectadors i espectadores avui al Camp Nou! No és, ni de bon tros, la millor entrada. Però l'afició que hi ha a l'estadi està implicadíssima. Molta cançó, molta passió i fins i tot, al minut 30, molts aficionats i aficionades han encès les llanternes dels seus mòbils, com si estiguessin en un concert, mentre cantaven l'himne blaugrana

SERGIO BUSQUETS | Quin partidàs, també, de Busquets! El de Badia està controlant el joc del Barça a la perfecció. El Mallorca pràcticament no ha pogut conraatacar. I en bona mesura ha estat gràcies a Busquets. Només l'han aturat amb faltes

EN CANVI... | En canvi, hi ha jugadors més fluixos. Ferran Torres ha estat inèdit, i Frenkie de Jong està fent un partit de suficient. D'altra banda, la mala notícia blaugrana del primer temps és que Piqué ha hagut de marxar, per molèsties. Eric Garcia l'ha substituït

ELS MILLORS DEL BARÇA | Hi ha moltes coses a analitzar! Per començar, en termes individuals. Memphis ha estat brillant en quasi tot el que ha fet. Ha marcat el gol, però també ha generat moltes jugades ofensives i ha defensat quan ha calgut defensar. Jordi Alba i Dani Alves han estat molt incisius. Gavi i Aubameyang també estan en un gran estat de forma

45+1' | Transició ràpida visitant, que acaba amb un xut tou d'Antonio que atrapa ter Stegen... i final de la primera meitat! Barça 1-0 Mallorca

45+1' | Bona jugada blaugrana! Aubameyang estava sol, i ha esperat Ferran Torres. Quan el valencià ha arribat a l'àrea, el gabonès li ha servit una bona pilota, però no ha arribat

45+1' | Un minut de temps afegit!

45' | Xut desviat de Frenkie de Jong, des de la frontal de l'àrea

45' | Providencial Memphis robant la pilota en defensa! I Frenkie de Jong, en un contraatac elèctric, cedeix en vertical cap a Aubameyang. Però ha arribat abans la defensa visitant