Universitats per la República veu "una vergonya" el judici de l'1-O

Els estudiants han assegurat que se sumaran a les mobilitzacions unitàries

 

 

 

La plataforma Universitats per la República i diverses entitats juvenils han considerat aquest dilluns que el procés als dirigents sobiranistes catalans "és una vergonya", i ha iniciat una campanya que consistirà en mobilitzacions constants en coincidir amb l'arrencada del judici oral. En un comunicat, la portaveu d'Universitats per la República Núria Marín ha retret que s'està jutjant tothom, i ha considerat que amb l'eventual sentència "s'obrirà un nou escenari inadmissible". Per aquest motiu, ha considerat que és necessari "generar un punt d'inflexió amb una mobilització massiva i ininterrompuda".

 

 

La també portaveu d'Universitats per la República Núria Nieto ha considerat "imprescindible" la coordinació entre els diferents actors, i ha remarcat que el moviment sobiranista hauria de prendre exemple de l'estudiantil. Els estudiants han assegurat que se sumaran a les mobilitzacions unitàries, que faran vaga el proper 21 de febrer, a partir d'aquest dimecres iniciaran una penjada de cartells massiva i estan organitzant un acte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per al 14 de març.

 

 

En un manifest, sota el títol 'No és un judici, és una vergonya', Universitats per la República ha assenyalat que l'absolució és "l'única sortida a la farsa democràtica i judicial que l'Estat perpetua" i ha advertit que no es resignarà a pactes. "Sabem que no hi ha indults possibles i que només recuperant la mobilització podem fer front a la repressió i guanyar la república", ha subratllat.

 

 

Al manifest d'Universitats per la República s'han adherit el Sindicat d'Estudiants pels Països Catalans (Sepc), Jovent Republicà, JNC, Associació Estudiants Progressistes (AEP), JCC, el Consell de l'Estudiantantat Universitari de Catalunya (Ceucat), Arran, La Forja, FNEC, L'Eina i Pagesia Jove per la República.

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?