El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un policia assegura que l’infart de La Mariola “no molestava” per intervenir
  • CA

 

L’inspector del Cos Nacional de Policia 87.576 que va actuar a La Mariola de Lleida on un votant va patir un infart ha admès que no van aturar la intervenció quan l’atenien amb un desfibril·lador. “No molestava per res”, ha assegurat quan l’advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas, li ha preguntat en la testifical d’aquesta tarda en el judici del procés. De fet, ha reconegut que mentres l’atenien van treure les urnes. El policia ha explicat que el va atendre i li va fer els primers auxilis. També ha assegurat, que a més d’avisar al Centre de Coordinació, va trucar amb el seu mòbil a un company perquè sol·licités una ambulància. 

 

La víctima, que és pare de dos mossos d’Esquadra, sempre ha assegurat  que aquesta aturada li va provocar un cop que li va donar als testicles un agent (“Em van picar els pebrots”) , però l’inspector ha declarat al Suprem que quan el va veure per primer cop ja estava a terra, que cap altre agent de la unitat li va dir que fos “agredit”, i que en un informe presentat al jutjat de Lleida que té obertes unes diligències “en cap moment s’aprecia que hagués estat agredit”.

 

Segons ha relatat va veure una persona “d’edat d’avançada que estava a terra” i que el va anar a atendre practicant-lo “maniobres de primers auxilis” perquè estava “inconscient, amb els ulls tancats, sense pols i sense respiració”. “Però la gent em va començar a insultar dient-me ‘assassins’ o ‘l’heu matat'”, ha afegit. Va demanar ajuda al Centre de Coordinació i a un company que es trobava en aquest centre per telèfon per demanar serveis mèdics. En aquests moments, ha explicat que dues persones que es van identificar com a metges li van fer “maniobres de reanimació” i que el van “estabilitzar” amb un desfibril·lador que va aparèixer. “Tota l’estona vaig estar pendent d’aquesta persona”, ha assegurat tot i que ha admès que es va separar d’ell en algun moment. 

 

 

 

L’inspector també ha dit que no es va aturar l’actuació policial mentre s’atenia aquesta persona amb un desfibril·lador perquè “estava fora del cordó” i “en cap moment estava a la porta del col·legi”. “No molestava per a res, no havíem d’estar en aquella zona per accedir al col·legi, la persona estava separat de la porta 5 o 10 metres”, ha afegit. De fet, ha dit que van treure les urnes l’ambulància encara no havia arribat i que “independentment de l’acció policial, la persona va ser atesa de la millor manera possible”. “Potser si al centre s’hagués pogut entrar abans hauríem aconseguit abans un desfibril·lador”, ha conclòs.

 

El lletrat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha preguntat a l’inspector si recordava que dues persones van caure sobre ell i l’home que havia patit l’aturada cardiorespiratòria. L’inspector ha admès que en algun moment va rebre “empentes” i que “hi va haver gent que es va tirar” a sobre seu. Marchena l’ha tallat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa