Trapero va oferir a la secretària del 13 sortir pel teatre per anar més ràpid

El Major assegura que se li va proposar sortir pel teatre per estalviar temps en remuntar el cordó policial

 

 

Declaració esperadíssima aquest matí al judici del procés. El Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, s'ha assegut a l'estrada acompanyat de la seva lletrada, i lluny de renunciar a declarar per estar investigat a l'Aduidència Nacional, ha avisat al president del Tribunal, Manuel Marchena, que respondria. Ho ha començat a fer a preguntes de l'acusació popular de Vox, sense estalviar cap mena de detall. El Major ha desmuntat el relat de la sortida de la secretària judicial del Jutjat 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, sobre com va ser la sortida de la comitiva judicial de la seu d'Economia el 20S.  Ha negat més episodis de violència que un llançament d'ampolla i els cotxes i que la percepció al centre de comandament del que passava era molt diferent al relat que la secretària judicial deia que no podia sortir. 

 

 

Segons ha relatat Trapero, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José Maria Barrientos, el va telefonar cap a les deu de la nit, per demanar-li garantir la seguretat en la sortida de la comitiva judicial que feia el registre. Mitja hora abans, el va trucar l'inspector Xavi Pastor, cap de l'àrea de Mediació, que havia proposat la sortida pel segon pis. Una sortida ja utilitzada altres vegades per funcionaris quan hi havien hagut protestes laborals, com per exemple, de bombers. 

 

Trapero va oferir la sortida per aquesta terrassa per no entretenir-se a muntar un nou cordó policial, que ja estava desmuntat, i haver de preparar una càspula de 20 efectius. En aquest punt, el Major ha emfatitzat que tot i que els voluntaris de l'ANC i Òmnium feien un cordó, els encarregats finals de fer-lo era la Brigada Mòbil. Per guanyar temps, Trapero va demanar al comandament a lloc que li oferís la sortida. La lletrada judicial va dir que ho havien fet per "por"

 

 

 

Un cop al Teatre Coliseum, la comitiva es va haver d'esperar. Segons Montserrat del Toro, perquè el propietari del teatre no volia problemes de boicots. En canvi, ha el Major ha destacat que es van haver d'esperar perquè "sinó el públic els hauria vist passar i això no podia ser". Per sortir, Trapero ha constatat que va ordenar a l'inspector Pastor "sota la meva responsabilitat", que sortissin del teatre. 

 

Més informació en breu 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?