El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra demana a la JEC tingui en compte la “situació especial” del judici i permeti els llaços grocs
  • CA

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet arribar una carta dirigida a la Junta Electoral, en la qual demana es reconsideri la prohibició dels llaços grocs a edificis de la Generalitat i es desestimi la petició de Cs.

 

En les al·legacions, Torra exposa que Cs té una “clara intenció d’imbuir a error a la Junta Electoral, ja que l’acord del dia 11 es referia exclusivament a la retirada de banderes estelades i llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat, i no, a altres elements, com pretén la queixa del partit”. El president de la Generalitat, demana a la JEC que prengui en consideració la “situació especial” amb la celebració del “judici del procés”, i en el qual el president del Tribunal Suprem ha “permès la presència dels llaços”, a més de ser un judici que “altera clarament els marcs de la neutralitat electoral”.

 

Torra insisteix en què no es pot associar el símbol del llaç groc amb una formació política concreta que concórrer a les eleccions, i passa a enumerar tota una sèrie de casos en què aquest símbol s’utilitza com a Alemanya (per mostrar suport a les forces armades) o al 2009 a Vitòria, en solidaritat pels afectats als incendis forestals del territori.

 

El president sol·licita a la Junta Electoral que tingui en consideració les al·legacions i que desestimi la petició de CS, així com que realitzi un reconeixement a la situació “especial” en què es troba immers el període electoral i considiri els llaços grocs concordants amb la “neutralitat política”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa