El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sànchez, Rull i Turull declararan en castellà si la traducció és consecutiva
  • CA

 

Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull declararan en castellà durant el judici de l’1-O que començarà dimarts al Tribunal Suprem (TS) si la traducció és consecutiva, i no simultània. Així ho ha explicat el lletrat dels tres dirigents independentistes a la presó, Jordi Pina, durant una roda de premsa amb mitjans internacionals organitzada per Òmnium Cultural aquest dilluns a Madrid.

 

Segons fonts jurídiques, la resta de presos del PDeCAT seguiran el mateix criteri plantejat per Pina. L’advocat ha afirmat que els seus clients “parlaran en català” si la traducció és simultània per reivindicar el dret a defensar-se en la pròpia llengua. Ara bé, Pina ha remarcat que en cas que el tribunal determini que la traducció ha de ser consecutiva descartaran declarar en català. “Si al final hem de declarar en castellà, abans que el dret a expressar-nos en català va el dret a la llibertat dels nostres clients i a una sentència absolutòria”, ha afirmat Pina.

 

L’advocat ha explicat que Sànchez, Rull i Turull s’expressen “molt millor” en català però ha afirmat que prioritzaran tenir la “tranquil·litat” d’anar-se explicant “espontàniament”, en cas que la traducció sigui consecutiva i un traductor els hagi d’anar aturant per traduir el que diuen al castellà. Els lletrats d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell i Jordi Cuixart no han donat cap detall de la llengua en què declararan els seus clients a la mateixa roda de premsa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa