Salellas diu que l'actitud de Marchena "compromet la imparcialitat del tribunal"

L'advocat de Cuixart es queixa que l'actuació del magistrat està deixant les defenses en una situació "d'indefensió"

 

Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart, ha opinat aquest divendres que l'actuació d'aquest dijous de Manuel Marchena "podria ser un indici que el tribunal ja té un prejudici sobre els fets", el que "compromet la imparcialitat que ha de tenir qualsevol tribunal".

 

En declaracions a Catalunya Ràdio, Salellas s'ha referit a la pregunta que no va permetre que la fiscalia fes al major Josep Lluís Trapero però que després va decidir formular ell. L'advocat ha criticat que Marchena estigui "canviant les regles sobre la marxa", adaptant a cada moment el procediment "segons li convé". "Això és trencar les normes del procediment i és col·locar les defenses en una situació d'indefensió", ha conclòs.

 

 

Salellas ha remarcat que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha considerat que per aquest tipus d'intervencions "d'ofici" es pot comprometre la imparcialitat d'un jutge, "perquè pot estar demostrant implícitament que el tribunal ja té una opinió formada i busca en les respostes dels testimonis que es confirmi".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?