Quatre parlamentaris britànics que van ser a l'1-O neguen violència per part dels votants

Els diputats afirmen que, per contra, van testimoniar entrades "per la força" i "cops de porra" als punts de votació per part d'agents de la policia

 

 

 

Quatre parlamentaris britànics que van ser viure l'1-O des de Catalunya neguen la violència per part dels votants i afirmen que l'única violència que van testimoniar va ser exercida per la policia. En una carta al diari 'The Times', els diputats responen als testimonis d'agents de la Guàrdia Civil al Suprem que van descriure els fets de l'1-O com un "període d'insurrecció". En l'escrit publicat, els parlamentaris argumenten que totes les protestes que ells van presenciar contra la policia als col·legis i als punts de votació per "protegir" les urnes van ser "absolutament no violents". Per contra, el que sí que van veure, expliquen, van ser entrades "per la força" i "cops de porra" contra algunes de les persones que eren allà. "La violència va ser de la policia", conclouen.

 

 

Signen la carta Hywell Williams (Plaid Cymru), Lord Rennard (Liberal Democrats), Joanna Cherry i Douglas Chapman (tots dos de l'SNP). Williams és el president del grup sobre Catalunya al parlament britànic, que inclou representants dels laboristes, els conservadors, els liberaldemòcrates i el Partit Nacional Escocès (SNP). 

 

Comentaris