Pina embolica la troca amb l'ordre de preguntes i envia Marchena a Can Rumia

L'advocat de Jordi Sànchez reclama a la Sala un canvi en el guió del judici

 

 

 

La vista del judici d'aquesta tarda  es presentava tranquil·líssima fins que un advocat defensor ha tocat la campanada i ha fet trontollar el guió del judici. Ha estat l'advocat de la defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina, que ha sol·licitat que, amb els testimonis proposats per un advocat de la defensa, interrogui primer aquella defensa, després les acusacions i finalment les altres defenses.

 

 

Pina ho ha pregat a la sala després de la primera testifical de les defenses, l'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, que havia estat reclamat per les defenses d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde. Aquest diputat ha interrogat primer i Marchena ha demanat a la resta de lletrats si volien fer preguntes. Després ha donat torn a les acusacions. 

 

 

L'advocat de Sànchez, un cop ha marxat Solé, ha demanat a Marchena que a la resta de defenses que no hagin demanat els testimonis, puguin repreguntar després de les acusacions. Una petició basda en la protecció pel dret de contradicció i de defensa

 

 

Marchena ha al·legat que es canviaria el sentit del que s'ha fet fins ara. Tot i que ha semblat que no havia entès la petició de Pina. Un cop reexplicat, Marchena ha dubtat per uns instants i finalment ha assegurat que en farà una "anàl·lisi  i que el tribunal ho estudiarà".

 

 

En el segon testimoni, Marchena ha seguit el guió. Pina ha fet una prèvia i ha fet constar protesta de l'ordre. Marchena li ha recollit el desafiament i li ha demanat en quina norma concreta basava la seva petició. Pina, sense immuntar-se, li ha replicat el 701 de la Llei d'enjudiciament Criminal.

 

 

 

 
 

Comentaris