Un perit d’Scotland Yard, convençut que els piolins ja sabien que "no hi hauria violència"

Sir Hugh Orde, exresponsable de la policia britànica a Irlanda del Nord desmunta el relat de la violència
Sir
Sir Hugh Orde en un moment de l'netrevista | FAQS

 

“Devien tenir informes d’intel·ligència que avisaven que no hi hauria violència, per aixòa hi havien pocs policies als col·legis”. Aquesta és una de les conclusions de Sir Hugh Orde, excomandament d’Scotland Yard, exresponsable de la policia britànica a Irlanda del Nord i actualment perit de seguretat i ordre públic internacional. Així ho ha expressat aquest dissabte al FAQS de TV3 en una entrevista arran d’un informe que ha signat per a Òmnium sobre l’actuació policial durant el 20S i l’1-O. 

 

Precisament, ha reblat el clau que sabien que es trobarien amb manifestants pacífics en detalls concrets de l’actuació. “Quan els manifestants seien a terra -un malson per la policia perquè els ha de treure un a un- els policies aixecaven els manifestants els deixaven darrere la línia policial. Això només es fa quan estàs convençut que les persones no són violentes”, ha assegurat. També ha destacat la manca d’acompanyament d’assistència mèdica en aquest tipus d’operatius policials que fa pensar que tenien per segur la manca de resposta violenta per part dels votants. 

 

El perit en seguretat retreu també a les policies espanyoles la seva actitud com els Mossos. “Hi ha una imatge d’un guàrdia civil que empeny un Mosso, això és poc professional i la multitud va reaccionar”, ha aportat com exemple de la mala praxis e l’actuació. “Haurien calgut uns 90.000 per complir amb la instrucció judicial de l’1-O”, ha afegit coincidint amb una de les xifres que va apuntar l’aleshores secretari d’Estat de Seguretat José Antonio Nieto. "En alguna localització hi va haver un excés de l'ús de la força per desallotjar una multitud pacífica”, ha destacat i h negat que l’actitud dels votants fos de rebel·lió sinó de “protesta pacífica”

 

 

Sobre el 20S

 

L’informe no estalvien crítiques a l’actuació de la Guàrdia Civil davant la conselleria d’Economia durant el 20S. “La resposta de la policia davant una multitud violenta s’hagués dut a terme per un equip molt més elevat que s’haurien preparat per l’esdeveniment” , ha emfatitzat. Davant la pregunta si la Guàrdia Civil podrien haver sortit per la porta principal el 20S?, Orde ha estat explícit: “No vam veure manifestants que volguessin entrar, ni intervencions per controlar moviments d’entrada i sortida” 

 

Sobre el paper de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart n’és clar. “Seria difícil relacionar l’activitat de Sànchez i Cuixart i una multitud violenta, és interessant veure la relació entre ells i Mossos i Guàrdia Civil a la Conselleria”, ha matisat. Per sumar-hi que “els missatges de Sànchez i Cuixart expressen actituds de protesta pacífica i d’aïllar la violència”. “La multitud era sorollosa però no violenta”, ha sentenciat per advertir que al Regne Unit deixar-se armes als cotxes és una sanció disciplinària molt greu. 

 Comentaris
Omnium paga bé?
Els comandaments de Mossos Castellví, Quevedo, Trapero, López i Molinero havien previst violència ciutadana (com després va passar) i han declarat que així l'hi van advertir a Puigdemont i Forn. I ara va i resulta que un informe res imparcial i pagat per Omnium pot tenir alguna credibilitat. Ni cas a aquesta nova manipulació secessionista.
Una vergonya que d'Europa permeti que una policia represora pegui al poble sols per votar , El principi del final d Espanya i Europa
X*2
Aquest imbècil no ha vist els videos, o és un feixista més

envia el comentari