Un observador canadenc sobre el judici de l'1-O: "S'està criminalitzant tot un poble"

L'advocat John Philpot, convidat per International Trial Watch, alerta del "perill" d'intentar arreglar "problemes polítics amb acusacions penals"
L'advocat canadenc i observador internacional al judici, John Philpot
L'advocat canadenc i observador internacional al judici, John Philpot | ICIP

 

L'advocat canadenc John Philpot, convidat com a observador al judici de l'1-O al Tribunal Suprem per International Trial Watch, ha considerat "inacceptable" que els acusats no tinguin dret a la doble instància, i no puguin recórrer la sentència, ja que són jutjats a un tribunal d'últim recurs.

 

"És un dels factors pels quals no em refiaria del judici", ha afirmat Philpot en declaracions a l'ACN aquest dimarts després d'assistir al quart dia de procés. Segons l'advocat, cal que una instància superior pugui corregir possibles errors "per pressió política o mala fe": "Tot és possible", ha afegit. A banda, l'observador ha alertat del "perill" d'intentar arreglar "problemes polítics amb acusacions penals". "S'està criminalitzant tot un poble", ha dit l'advocat, que ha opinat que els dirigents independentistes acusats de rebel·lió "no han fet res il·legal". Segons Philpot, el dret a l'autodeterminació no és delicte i qualsevol país que hagi signat tractats internacionals en què es recull aquest dret no tindran futur "penalitzant gent innocent i amenaçant tota una societat".Comentaris
Espanya i la seva justícia acabada i arruïnada
jg
tienen el tratamiento de aforados...y ahora resulta que ese privilegio es un inconveniente...el caso es quejarse...
Mai més a Espanya tips de represio maltracte i lladronci
JGH
Molts unionistes no se n'adonen que en aquest judici estan en joc les llibertats i drets més elementals. Per un dogma com la unitat d'es s'estan perden molts drets fonamentals drets d'associació, d'expressió, etc. L'abús del poder vigent vulnera les llibertats de tots els que no estiguin d'acord amb el règim. Potser per una vaga te n'aniràs a la presó si el règim considera que és una amenaça pels interessos. Les dictadures funcionen així.
Ramon
S'està NEGANT tot un poble. S'està intentant castellanitzar, assimilar, EXTINGIR, tot un poble. I finalment, sí, s'està intentant criminalitzar tot un poble per haver volgut alliberar-se del jou.
International Trial Watchés és un xiringuito secessionista
No té cap credibilitat i els seus mercenaris tampoc.
josep el rebel
Això és un dels resultats de la constitució neofranquista.
Ramon
Hi ha un continuum inequívoc des de fa tres segles, un continuum de negar-nos com nació i pretendre assimilar-nos, castellanitzar-nos, extingir-nos, raó per la qual em sembla burro centrar-ho gaire en el franquisme o en la constitució del 78.
Com no poden posar 2M de persones a la presó
hi posen els seus representants.

envia el comentari