El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marchena no accepta lliçons jurídiques d’Elena
  • CA

 

 

Aquest migdia ha testificat al judici del procés Joan Ignasi Elena. Citat per l’acusació popular de Vox, per la seva condició d’exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum. Elena ha defensat la plataforma i ha al·legat que no rebia diners públics. Però, en l’interrogatori de les defenses, ha destacat que els advocats integrats en el Pacte eren especialment actius i defensaven la constitucionalitat del referèndum pactat amb l’Estat. “Citàvem amb certa freqüència la tesi del catedràtic de Dret Constitucional, Javier Pérez Royo”, ha advertit. En aquest punt, ha saltat el president del Tribunal, Manuel Marchena, i ha aturat els peus al testimoni i a Marina Roig que l’interrogava perquè interpretava que alliçonaven als magistrats sobre el sistema legal espanyol. 

 

“En un manifest, el Col·legi d’Advocats de Barcelona va manifestar la seva conformitat per celebrar un referèndum constitucional”, ha detallat Elena. “Eren sis-cents advocats que defensaven que era possible i legal un referèndum acordat amb l’Estat”la legalitat “No facin preguntes que facin opinar al testimoni sobre el que és legal o no”, ha replicat Marchena. “La Sala ha de quedar al marge i sense l’ajuda d’un testimoni, la seva opinió és prescindible”, ha avisat. 

 

Per altra banda, Elena ha insistit que  l’entitat no va rebre cap finançament públic i que la seva web no va ser gestionada per la Generalitat sinó per organitzacions membres del Pacte, n’hi havia més de 4.000. “Fins i tot, el Barça”, ha assenyalat. Segons ell, l’entitat es finançava amb aportacions ciutadanes i de les entitats privades que en formaven part, i era coordinada per vuit persones, entre elles ell mateix. A més, el Ciemen, Òmnium i la Federació Catalana d’ONG s’encarregaven de gestionar la web, cosa que ha negat que fes la Generalitat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa