El mail que explica el pla dels Mossos per detenir el Govern

La prefectura va enviar un mail explicant que ja tenien enllestit l'operatiu dos dies abans de la DUI que preveia tancar la Ciutadella
mail
El Mail de 25 d'Octubre que explica com es perfila el pla en cas de DUI que preveu les ordres judicials que podien incloure detencions | QS

 
 

 

 

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha explicat aquesta tarda davant el Tribunal Suprem que tenia un pla preparat dos diesabans de la Declaració Unilateral d'Independència del 27 d'Octure per detenir el Govern si així ho ordenava el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la Fiscalia. 

 

El Món ha tingut accès al mail intern de la Prefectura on s'explica que s'ha enllestit aquest pla als comandaments dels Mossos on s'especifica que es preparara un document per "complir les ordres judicials que es puguin rebre i garanteixi el manteniment de la seguretat ciutadana".

 

El mail el remet el comissari Francesc Xavier Gàmez al comissari Ferran Lòpez, i  detalla que per "indicacions del major cap de la Prefectura de la Policia, en relació a a reunió que vau mantenir ahir al matí, el faig arribar el seu encàrrec per tal que demá a les 10:00 h, després de la reunió diária, Ii puguis presentar el document que vau acordar sobre possibles escenaris previstos de cara al proper divendres".

 

És a dir, el pla pel 27-O que Trapero ha qualificat escenari de "certa gravetat". Concretament, el mail explica que cal "la previsió del dispositiu policial a executar que asseguri el compliment de les ordres judicials que a tal efecte es puguin rebre (detencions), així com també garariteixi el rnanteníment de la seguretat ciutadania i ordre públic".

 

Segons indica el correu intern, "aquest dispositiu, que hauria de preveure almenys des de les 15:00 h de demá dia 26 d'octubre fins les 15:00 h de dissabte dio 28 d'octubre (o a la seva finalització si és que s'hagués d'ampliar)". 

 

El dispositiu comprenia la creació de "Centres de Coordinació, l'activació de recursos operatius (en el seu cas Hélix, GEl, Tédax, canina.,.), de l'Àrea de Mediació i Mesures extraordinàries com el Tancament del Parc de la Ciutadella, l'escola i els accessos al transport públic". 

 Comentaris
jordi
normal, no veis que son delinquentes?
Josep
No son delinqüents, només son policies
JFK
Sr. Trapero, el mail prova la preparació d'un cop d'estat a Catalunya, un fet gravíssim si tenim en compte que en les dates que figuren en el mail no hi havia ni tan sols l'aplicació del 155.
jordi tor
El gran policia ... l'heroi del poble. Quina gran enredada tot plegat!!
Flama
Cada cop,estic mes agraida al MHP Puidemont per no torarse enrera. Com diu en Cuixar vam fer el mes gran de desobediencia civil pacifica. Els mossos son un cos policial i actua com a tal. Dit aixo, el Major Trapero no cal que torni. Que es busqui feina a un altre cos policial.
Jo mateix
No ens oblidem de com es van portar els mossos. .. I ho podien haver fet molt diferent. Els fets manen davant les paraules. En Trapero es va cobrir les espatlles i alhora es va fer el referendum... Que més podem demanar?
Un vodevil encantador....
Juma
jo mateix, hi estic completament d'acord. Jordi, perdona però ets molt curt de gambals.
kiko
Es un judici, el que no faran es presentar la carta que demostra que no tenien pensat fer res.
Alex P.T.
"Aunque la mona se vista de seda, mona se queda", o sigui que , un poli, es un poli.
La veritat no se si la sabrem mai...ara bé, quan es formi govern, s'ha de fer neteja i depurar totes les institucions! Sobre tot els mossos, perquè en el fons son policies i ja sabem que molts d'ells tenen aquesta feina perquè no serveixen per res més...
jordi
Todavia no veis que clase de personajes han estado dirigiendo Cataluña? Todos pensamos que se podía liar una gorda , no pasó nada más de milagro. Culpa de la irresponsabilidad de políticos mediocres y para los más fanáticos, que os voy a decir...os da igual, os resbala que sea imposible, que no hay respaldo, que se queda fuera de la UE, os dan igual las leyes, la destrución de CAT aa cámara lenta...os da igual
Alouette
Que no veieu que ahir Trapero els va salvar el c...l als presos? Si els Mossos no eren darrera la DUI no hi ha ni rebel.lió ni sediciò !!!
jordi
Para los más fanáticos, cómo vais a curaros la frustración? en fin supongo que seguiréis con vuestros mantras aldeanos y catetos, pasarán generaciones de verguenza hasta que se vaya diluyendo en el tiempo la mayor tomadura de pelo a nivel global del siglo 21... dais penita
Picafort
Al que firma @jordi : no ets mes que un "txarna" rancuniós o pagat, vestit de supremacista espanyol aprofitant que el Estado està carregant fort contra nosaltres. Vergonya de castellufo !!!!
joan
ja ho preparava llavors? https://www.dolcacatalunya.com/wp-content/uploads/trapero-paraules-damor.mp4?_=1

envia el comentari