Les defenses s'encomanen a la pròrroga

Aquest dilluns continua la declaració de Castellví

 

 

 

Dijous va ser un mal dia pels acusats en el judici del procés que se celebra al Tribunal Suprem. De fet, no va ser un bon final de setmana amb les declaracions dels excaps de les policies espanyoles a Catalunya durant la tardor de 2017. Uns testimonis que no van tenir cap recança en admetre que van aplicar el pla B. Un operatiu que directament substituia els Mossos com a policia integral de Catalunya. Les defenses, sobretot les de l'exconseller Joaquim Forn, esperaven les primeres declaracions dels Mossos com una mena de manà. De fet, tècnicament s'haurien d'haver pogut fumar un havà. Però, va ser tot el contrari. l'interrogatori de les acusacions al comissari Manuel Castellví, l'aleshores cap de la poderosa Comissaria General d'Informació va ser un escorxador. 

 

 

 

 

El president del Tribunal Manuel Marchena va suspendre la vista tot just van acabar les acusacions. La testifical de Castellví va ser un mal tràngol, que buscava protegir el cos, però sobretot, la seva pell. La seva declaració ha fet agafar força a la teoria que el Major dels Mossos i llavors cap de cos, Josep Lluís Trapero, podria declarar al Suprem malgrat està encausat a l'Audiència Nacional i es podria acollir a la prerrogativa de no testificar.

 

 

Els Mossos, el cos vilipendiat i castigat en tres processos judicials oberts als tribunal, menyspreat ara per la Fiscalia i la Judicatura, busca recuperar el paper de policia i treure's de sobre l'estigma de policia política que la biosfera politico i mediàtica unionista li ha volgut penjar. Al Suprem corre la brama que és possible que algun comandament dels Mossos citat a declarar brandi el pla previst que tenien per dur a terme la detenció del Govern

 

 

 

 

Les defenses han viscut el cap de setmana pensant una estratègia per donar la volta a la declaració de Castellví. Però no només per l'excap de la intel·ligència dels Mossos, sinó que també pateixen per la testifical del comissari Emili Quevedo, responsable de Planificació i Seguretat del cos durant el Primer d'Octubre. Segons apunten fonts d'Interior, un dels arguments que esgrimirà Quevedo són les xifres de dispositius electorals anteriors al Primer d'Octubre per desballestar el mantra de les acusacions que hi havia menys Mossos que una convocatòria electoral normal. Fins i tot, Quevedo tindria previst incidir en les eleccions del 21 de desembre en què es van sobredimensionar la presència policial a la vista de més probabilitat d'incidents. 

 

 

 

 

Ara els lletrats defensors s'encomanen a la pròrroga de l'interrogatori per poder burxar a Castellví i desfer el seu testimoni, sobretot quan va assegurar que en una reunió amb Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Quim Forn va advertir de la violència i va recomanar desconvocar el referèndum. En aquest sentit, els advocats han escrutat el sumari on hi ha informes, com un signat per Ferran Lòpez, en què s'assegurava que res feia pensar que hi haurien brots de violència durant la jornada. 

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?