El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les defenses es queixen de la presència policial a les seves reunions amb els presos polítics
  • CA

 

 

Els lletrats defensors comencen a tenir la mosca al nas amb les mesures de seguretat que envolten les reunions amb els seus clients. Fonts dels advocats defensors han detallat a El Món que en les instal·lacions del Tribunal Suprem no tenen privacitat en les reunions amb els seus clients. Segons han detallat, en les trobades els vigilen dos membres del Cos Nacional de Policia que escolten totes les converses a dins de la sala tot i que per fora, -hi ha finestres- hi ha també policia. 

 

No pots parlar amb franquesa i la naturalitat imprescindible entre client i advocat”, apunten dos dels advocats. “Si volen ho entenen tot, i més quan parles de l’estratègia de defensa en els agents i comandaments policials que fan de testimonis”, afegeixen. “Deuen tenir por que els presos polítics -a la vista de la seva constitució atlètica- obrin la finestra, saltin, no els vegin el grapat de policies que envolten la instal·lació i comencin a córrer per la plaça Villa de París, com a les pel·lícules… veien Forcadell i Bassa amb les sabates de talons a les mans…”, ironitza un dels advocats. 

 

Tot i les queixes, els advocats com a “gent de pau” destaquen que no han volgut entrar en brega amb el Tribunal per aquesta manera que la policia fiscalitza les reunions amb els seus clients. De tota manera, entenen que es vulnera de manera fragant la relació de confidencialitat entre defensat i defensor. Un element més d’un judici dur pels processats, amb horaris llarguíssims i en condicions físiques molt esgotadores. Arriben a tres quarts de vuit del matí al parquing de l’Audiència Nacional, per ser traslladats cap el Suprem després de gairebé una hora de transport des de la presó de Soto del Real. Es lleven a les sis. L’hora de tornada ja s’ha tancat el torn de sopars. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa