El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les conyes de Forn al Fiscal: “Em sembla que no avisen si et punxen el telèfon”
  • CA

 

 

La decisió de l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, de respondre la Fiscalia ha tenyit la tercera sessió de la vista del judici del procés en un teva meva interessant. Ha començat aquest migdia, i un cop trencat el gel un cop Oriol Junqueras ha prestat la primera declaració, tot i que s’ha negat a respondre les acusacions. 

 

Possiblement Forn s’ha preparat millor la defensa que el fiscal Fidel Cadena l’acusació. En veure la feblesa argumental i fàctica del ministeri fiscal, Forn ha entrat al cos amb cos amb algun punt d’humor i tot. Tant és així que quan el Fisca, o despistat o distret, li ha preguntat amb un to asseveratiu : “Vostè sabia que tenia les comunicacions intervingudes”. Forn l’ha fitat i amb posat sorneguer li ha replicat: “No ho sé, que jo sàpiga no t’avisen!”. 

 

Seguidament, Cadena li ha preguntat per les trucades que el 20 de setembre va fer a Jordi Sànchez. “Vaig parlar amb ell quatre o cinc vegades”, ha respost. El Fiscal ha replicat que tenia 18 trucades registrades. “Sí, d’acord”, ha contestat Forn per afegir “però quantes efectives?”. Apreciació que el fiscal ha hagut d’admetre. “És com quan la meva dona em truca i quantes vegades parlo amb ella perquè no li puc agafar el telèfon!”, ha glossat. 

 

Un altre dels punts ha estat quan el Fiscal ha preguntat sobre l’assistència a les reunions del 25 d’octubre al Palau de la Generalitat, concretament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La resposta concloent: “Estaven a la presó”

 

 

Marchena renya pels “riures”

 

  

  

El president del tribunal, Manuel Marchena, també ha estat protagonista. No només per renyar fins a cinc vegades al Fiscal demanant-li concreció en les preguntes i que no busqués “adhesió” de l’acusat a les seves tesis sinó per l’humor. Marchena ha hagut de recordar als assistents al judici  que a la sala estan prohibits els “riures o les desaprovacions”. Gestos que es reproduïen entre les preguntes i les respostes del fiscal amb Forn. Per això, ha demanat mantenir “el respecte” a l’interrogatori.

  

  

També s’ha registrat un moment oníric per part de la defensa, quan l’advocat de Forn, Xavier Melero, ha emès una queixa al tribunal per les “valoracions” que considera que fa el fiscal, tot preguntant-se si era Cadena qui estava declarant. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa