La premi Nobel de la Pau Jody Williams denuncia el judici al Consell d'Europa

La nord-americana critica la presó preventiva i les "violacions flagrants" en el procés judicial l'endemà de passar pel Suprem

 

La premi Nobel de la Pau Jody Williams ha denunciat aquest dimecres davant del Consell d'Europa el judici de l'1-O, que segons ella suposa un "perill" per als drets humans. L'endemà de passar pel Suprem, Williams ha criticat des d'Estrasburg la situació de presó preventiva dels acusats i el procés judicial. "Posar 12 persones a la presó durant 18 mesos abans que comenci el judici implica enviar el missatge que els acusats són culpables", ha indicat durant la taula rodona 'Reptes a Espanya en relació amb els drets i les llibertats fonamentals'.

 

 

En l'acte, al marge de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Williams ha recalcat també la necessitat de defensar el dret a la manifestació pacífica i el dret a la llibertat d'expressió, "amenaçats" per judicis com el que té lloc a Madrid. La premi Nobel també ha assenyalat que és una "violació flagrant de la justícia" que el tribunal no admeti la reproducció de vídeos. Juntament amb Williams també han participat en l'acte a la ciutat francesa l'advocat internacional de Jordi Cuixart, Olivier Peter, i l'advocada especialista en drets humans i membre del grup de treball sobre les detencions arbitràries a l'ONU Rachel Lindon.

 

Comentaris