La Justícia desmenteix el guàrdia civil que va notar com "l'odi es mastegava"

L'Audiència de Barcelona deixa en evidència la testifical del tinent de l'institut armat que va actuar a l'IES de Sant Joan de Vilatorrada

 

 

 

Les declaracions al judici del procés dels primers guàrdies civils que van actuar el Primer d'Octubre expliquen una narració tallada pel mateix patró. El relat farcit d'expressions com "violència" i "odi" comença a ser l'habitual. Però aquesta tarda, un tinent de l'institut armat, amb TIP V41806Z, que va actuar a l'IES Quercus, s'ha ficat de peus a la galleda tot narrant una història que els havien envoltat i es van trobar amb un aviolència inusitada. 

 

 

Ha estat l'advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas, el que ha brandat una resolució de l'Audiència De Barcelona, del mes de novembre passat, que considera que es va produir un "excés de l'actuació policial" a l'Institut. A més, la magistratura ordena que s'investigui el tinent que va dirigir l'operatiu i identificar sis agents per tal que declarin com a "testimonis o com a investigats".

 

 

Els magistrats, en la resolució,  i després de visualitzar les imatges de les càrregues, creu que no era necessari "colpejar amb porres de forma inopinada i per sorpresa a aquells que estaven a l'exterior, al costat de la porta d'entrada per impedir que els agents entressin a l'edifici, fet que va provocar lesions als ciutadans". Segons la resolució, l' "excés de l'actuació policial" va produir lesions que no s'haurien produït si s'hagués optat per una altra via. Així mateix, com constata la interlocutòria "no es va actuar amb proporcionalitat". Una situació que no calia impedir la votació perquè no va servir de res. 

 

 

Per aquesta raó es va ordenar a la magistrada del Jutjat número 2 de Manresa, instructora del cas, que cités a declarar com a investigat el tinent que va dirigir el dispositiu. Els policies no anaven identificats amb el número de placa pel que també resol que s'identifiquin el sis agents que hi van participar perquè puguin declarar "com a testimonis o com a investigats". En aquesta mateixa resolució, el tribunal obliga a la Guàrdia Civil a entregar un informe explicant l'operatiu i a facilitar les gravacions i ordres d'aquell dia.

 

 

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?