La JEC rebutja suspendre la declaració dels testimonis durant la campanya electoral

La JEC també ha denegat la sol·licitud de JxCat per a la celebració d'un debat al Centre Penitenciari Madrid V (Soto del Real)

 

 

 

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat aquest dijous la petició d'ERC al Tribunal Suprem de suspendre les declaracions dels testimonis del judici de l'1-O per coincidir amb el període de campanya electoral. En la resolució, la JEC ha justificat la seva decisió en l'article 117.3 de la Constitució, que assenyala que "l'exercici de la potestat jurisdiccional en tot tipus de processos, jutjant i fent executar el jutjat, correspon exclusivament als Jutjats i Tribunals determinats per les lleis".

 

 

Així mateix, ha denegat la sol·licitud de JxCat per a la celebració d'un debat al Centre Penitenciari Madrid V (Soto del Real) amb el candidat per Barcelona en les properes eleccions generals, Jordi Sànchez. En concret, la JEC fonamenta la seva decisió en la "falta de concreció" de la sol·licitud, en la qual "es fa referència a un hipotètic debat en el qual no es detallen les seves característiques i ni tan sols es fa constar l'acceptació d'altres candidats que poguessin participar en ell".

 

Comentaris