La Fiscalia es querella contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà per donar suport a l'1-O

Sol·licita al jutjat que se l'investigui pels delictes de desobediència i prevaricació

 

 

 

La Fiscalia de Girona ha acordat presentar una querella contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, per donar suport a l'1-O. L'acusació pública demana al Jutjat d'Instrucció de la Bisbal que l'investigui per presumptes delictes de desobediència i prevaricació en relació al referèndum. Ara, el jutjat instructor haurà de decidir si obre diligències prèvies i cita l'alcalde com a investigat. Sais ha assegurat a través de les xarxes socials que té "la consciència molt tranquil·la de no haver comès cap delicte". "Sempre al servei del poble i ara més que mai", ha dit. La decisió de la fiscalia de presentar querella arriba, precisament, poques hores després que hagi arxivat les causes obertes per l'1-O contra els alcaldes de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, el d'Olot, Josep Maria Corominas, i el de Palafrugell, Josep PiFerrer.

 

 

L'alcalde ha conegut aquest dimecres la decisió de l'acusació pública, just unes hores després que la fiscalia hagi arxivat les causes obertes contra els batlles de de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, el d'Olot, Josep Maria Corominas, i el de Palafrugell, Josep PiFerrer. Sais assegura que està "sorprès" per la decisió perquè "la línia general era l'arxivament" però diu que està "tranquil". "Estem a l'espera de poder accedir a la documentació que presenti la fiscalia per les acusacions que m'atribueix i quan sigui citat em defensaré amb la seguretat de no haver comès cap dels delictes dels quals m'acusen", afirma.

 

 

Ara, el jutjat instructor haurà de decidir si obre diligències prèvies i cita l'alcalde com a investigat o no. Sobre això, Sais diu que no pot ser "molt optimista" tenint en compte la situació actual i "l'espiral incomprensible" en el qual s'ha entrat. "El meu cas el porta el mateix advocat que ha portat l'alcalde d'Olot i l'escrit de defensa era exactament el mateix però un ha quedat arxivat i l'altre no", afirma.  Per això, al seu entendre "costen d'entendre els arguments que està utilitzant el ministeri fiscal i la justícia" en tot aquest procés. "Haurem d'esperar a veure què passa en els propers dies", afegeix. 

 

 

En el cas dels alcaldes de Santa Coloma, Olot i Palafrugell, la fiscalia ha decidit arxivar les causes que hi havia obertes. A tots tres se'ls investigava per delictes de desobediència, prevaricació i malversació per haver donat suport al referèndum. 

 

Comentaris