La defensa de Cuixart demana al tribunal que comuniqui el calendari complet de sessions a les parts

L'equip encapçalat per Marina Roig presenta una queixa formal en què denuncia que la manca de previsió "està obstaculitzant" l'activitat dels lletrats

 

 

 

La defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha presentat una queixa formal al tribunal del judici de l'1-O al Tribunal Suprem en què demana que es notifiqui el calendari complet de sessions de la vista oral a les parts. L'equip encapçalat per la lletrada Marina Roig ha denunciat que la manca de previsió "està obstaculitzant" l'activitat dels advocats. "Resulta innegable que un judici de tal complexitat i volum com el que ens ocupa no es pot anar preparant sobre la marxa a tan sols una setmana vista", ha afirmat la lletrada de Cuixart en un comunicat difós aquest dijous. Roig ha apuntat que els lletrats tenen un marge d'actuació "escàs" per preparar-se, ja que tenen sessions de dilluns a dijous matí i tarda, a més de les "dificultats objectives que comporta la privació de llibertat" de Cuixart, en presó preventiva a Soto del Real, la qual cosa comporta "limitacions de comunicació" amb la seva defensa.

 

 

La lletrada del president d'Òmnium ha afirmat que el tribunal presidit per Manuel Marchena està vulnerant el dret a la tutela judicial efectiva i a la defensa, així com a disposar del temps i les facilitats necessàries per preparar-les que inclou el dret a un judici just. Per això, han reclamat conèixer el calendari complet del judici i de la pràctica de proves que es preveu a cada sessió.

 

Comentaris