El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme i una cinquantena d’entitats espanyoles ompliran Madrid contra el judici de l’1-O
  • CA

 

 

L’independentisme i una cinquantena d’organitzacions i entitats espanyoles es manifestaran aquest dissabte a la tarda a Madrid contra el judici de l’1-O al Tribunal Suprem. Sota el lema ‘L’autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir’, la manifestació està convocada per l’ANC, Òmnium, els grups parlamentaris de JxCat, ERC i la CUP i diverses organitzacions d’àmbit estatal. Està previst que la marxa recorri el passeig del Prado, des d’Atocha fins a la plaça de Cibeles, a partir de les 18 hores. Més de 500 autocars sortiran de diferents punts de Catalunya per dirigir-se cap a Madrid i també es preveu l’arribada d’autocars d’altres punts de l’Estat. A banda, una quinzena de trens d’alta velocitat sortiran plens o gairebé plens direcció Madrid entre aquesta tarda i dissabte. Els organitzadors preveuen una manifestació multitudinària i que sigui “plural i diversa”.

 

A banda de les entitats i els partits independentistes, hi haurà representants de la IAC Catalunya, la Intersindical-CSC, CGT, Unió de Pagesos, el Sindicat d’Estudiants, Gure Esku Dago, Altsasu Gurasoak, EH Bildu, membres del BNG, del Sindicat Andalús de Treballadors, de Madrilenys pel Dret a Decidir al Moviment, del Moviment Referèndums a la Universitat, de mares contra la repressió, i formacions espanyoles d’esquerres com el Partit Comunista d’Espanya o Izquierda Castellana, entre d’altres.

 

La capçalera de la manifestació sortirà a les 18 hores des del passeig del Prado, l’espai entre la rotonda Emperador Carlos V i la plaça Neptuno i acabarà a la plaça de Cibeles on s’instal·larà un escenari des del qual es faran parlaments. A la primera fila de la marxa hi haurà membres de la societat civil i just darrera se situaran els polítics. 

 

Aglomeració i parada d’autocars

 

Una de les principals recomanacions als ciutadans que aniran a la manifestació és que hi arribin com més aviat millor, cap a quarts de sis de la tarda, ja que els organitzadors preveuen una gran aglomeració de gent. Fonts de la policia espanyola han explicat que tenen preparat un dispositiu policial adaptat al tipus de manifestació però no n’han volgut detallar l’abast. 

 

Els autocars faran parada a tres zones diferents. La major part dels vehicles (250) estacionaran al passeig de la Castellana, entre la plaça de Colón i la de Gregorio Marañón, i ocuparan els carrils centrals de l’artèria madrilenya. Les altres dues zones, d’estacionament de 96 i 80 autocars respectivament, seran a les rodalies del parc del Retiro, als carres Alfonso XII i Alcalá, i al carrer Méndez Álvaro, entre Comercio i Pedro Bosch.

 

Assistència d’autoritats 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la meitat dels consellers del Govern assistiran a la manifestació d’aquest dissabte a Madrid. A falta de confirmació oficial, la consellera de la presidència, Elsa Artadi, ha avançat aquesta setmana que hi assistiran la responsable de Cultura, Laura Borràs; el titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha confirmat que també hi participarà. A més, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha informat de l’assistència de més 150 alcaldes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa