El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Advocacia catalana veu “un greu error” que el Suprem critiqui la defensa de Cuixart

El Consell de l’Advocacia Catalana (Cicac) ha considerat “lamentable i un greu error” que el Tribunal Suprem, que jutja el procés independentista a Catalunya, hagi fet públiques les seves crítiques a l’estratègia de defensa dels lletrats del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i ha qualificat davant dels mitjans d’intolerable el comportament dels seus testimonis. En un comunicat, el Cicac ha expressat el seu “ple suport i solidaritat” amb els advocats Benet Salellas, Marina Roig i Àlex Solà, i ha confiat que aquestes crítiques dels magistrats no han d’afectar en absolut l’exercici de la defensa.

 

Aquest dimarts, per primera vegada en els tres mesos de judici, les fonts de la sala van expressar el profund malestar dels set magistrats que conformen el tribunal, que opinen que l’estratègia de defensa i l’actitud dels compareixents ha estat una “provocació”. Per al Consell dels advocats catalans, que presideix el degà Ignasi Puig, és un fet “inèdit i molt desafortunat” que per part d’un tribunal que jutja –i no al final del judici, sinó durant el seu transcurs– es facin arribar a la premsa unes valoracions en les quals es qüestiona i s’intenta desqualificar l’actuació dels advocats, en les seves paraules.

 

Això pot comportar que hi hagi qui ho consideri com una manca d’equanimitat per part del tribunal, i no deixa de ser una evident pressió efectuada contra el legítim dret de defensa dels lletrats afectats”, avisen en el comunicat. Per a ells, és “impropi i inadequat de l’alt tribunal” que aboqui aquestes crítiques que posen en dubte la feina dels advocats, i malgrat que puntualitzen que respecten el dret d’opinió i expressió del Suprem, veuen desencertada la manera en què l’han transmès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa