El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras demana sortir de la presó el 17 de juny per prometre com europarlamentari
  • CA

La defensa d’Oriol Junqueras ha registrat aquest matí un escrit al Tribunal Suprem per tal que li permeti assistir al Congrés de Diputats per prometre o jurar el càrrec d’europarlamentari. En l’escrit, recorda la resolució del mateix tribunal que li va permetre assistir a recollir la credencial com a diputat al Congrés espanyol. El permís de sortida sol·licitat és pel 17 de juny a les 12 del migdia, la data que ha marcat la Junta Electoral Central per complir el tràmit obligat als europarlamentaris escollits. 

A la petició, el lletrat Andreu van den Eynde demana als magistrats que procedeixin “de manera anàloga” al que ja van decidir el passat 17 de maig quan van autoritzar la sortida de Junqueras (juntament amb Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva) per anar al Congrés a fer els tràmits per arribar a ser diputat, tot i que després ha estat suspès de funcions. I ho demana “a fi d’emparar els mateixos drets que aquella resolució protegia”.

De moment, el permís només és per als tràmits que cal fer a nivell de l’Estat. El ple de constitució del Parlament Europeu està previst el 2 de juliol a Estrasburg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa