Joaquín Urías veu un gir "parcial" del Suprem que anticipa una sentència condemnatòria

Situa dues intervencions de Marchena on "perd la impressió d'imparcialitat"
Joaquin Urías
Joaquin Urías a la comissió d'investigació del 155 | Joan Antoni Guerrero

L'exlletrat del TC i professor de la Universitat de Sevilla Joaquín Urías ha constatat un gir "cada cop més parcial" del tribunal que jutja l'1-O, que, al seu parer, anticipa "una sentència condemnatòria". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha situat dues intervencions concretes del magistrat Manuel Marchena on "perd la impressió d'imparcialitat". D'una banda, Marchena va recordar dimecres al responsable de Difusió de la Generalitat, Jaume Mestre, que les respostes evasives també són fals testimoni.

 

"Està donant a entendre que no se'l creu, i quan Zoido deia que no ho recordava el tribunal somreia content", ha apuntat Urías. L'altre moment es va viure dijous, quan ell mateix va fer una pregunta al major dels Mossos sobre la reunió que va mantenir amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras abans de l'1-O.

 

Prèviament, Marchena havia prohibit que fiscalia preguntés sobre aquesta qüestió perquè no havia demanat Trapero com a testimoni. Quan el magistrat acaba fent ell la pregunta "està admetent-la", ha continuat Urías. "Si és un acord entre tribunal i fiscalia vol dir que ha pres partit", ha conclòs en plantejar-se-li aquesta possibilitat.

 

Pel que fa a les respostes del major Josep Lluís Trapero, Urías ha remarcat que va veure "certa eufòria" a Catalunya per com va anar la compareixença, però ha recordat que Trapero està acusat, i el tribunal ha d'avaluar quina credibilitat tenen les seves declaracions. Per exemple, ha subratllat que va dir que els Mossos tenien un pla per detenir el Govern, però el document encara no s'ha vist. Si ell fos advocat de la defensa, ha dit, demanaria que s'aportés aquest pla com a prova.Comentaris
jordi
Todavia no veis que clase de personajes han estado dirigiendo Cataluña? Todos pensamos que se podía liar una gorda , no pasó nada más de milagro. Culpa de la irresponsabilidad de políticos mediocres y para los más fanáticos, que os voy a decir...os da igual, os resbala que sea imposible, que no hay respaldo, que se queda fuera de la UE, os dan igual las leyes, la destrución de CAT aa cámara lenta...os da igual
Jose
Jordi sinó te gusta puedes pedir elecciones o irte a Zaragoza
republica
el judici és una farsa, la sentencia està redactada des de la nit del 3 d'octubre
jordi a jose
claro....me imagino que soy antidemócrata, no me gusta la libertad y soy facha...pero el que me invita a irme de mi tierra eres tu jose...no os da verguenza?
Marchena, clarament i per la porta del davant,
Cert, tristament això ho sabem tots, espanya no és justa mai amb Catalunya i els catalans, doncs viu d'ella, de nosaltres i no pot permetre que migri el seu negoci, ni que ningú posi en dubte la seva testosterona, espanya porta la violència i les ganes de fer mal incrustades al seu ADN
A Jordi (1)
El que fa vergonya és el Baix coneixement de la democràcia que tens tu. Els problemes amb la fundació Franco i el manteniment de la tomba amb diners públics ;el fet que Andalusia porti 40 anys rebent ajudes i "no sé sap per què"no ha baixat l'atur ni una dècima ni ha augmentat l'aportació al PIB estatal; la catalanofòbia impulsada pels polítics, de manera expressa per trobar un boc expiatori que tapi la ineficiència i la corrupció de l'Espanya dels señoritos; buidatge de la caixa de les pensions
A Jordi (2)
El rescat bancari que no havia de costar res als contribuents i ara els bancs tornen a tenir grans beneficis i no tornaran res;que passi un escàndol com el Castor i ni facin dimitir a la ministra responsable; que Catalunya porti dècades esperant millores en trens i carreteres i l'estat ens enganyi sempre amb les inversions promeses; que des d'Andalusia ens enviïn en autocars menors emigrants no acompanyat perquè siguin un problema nostre; que "raspallessin" de l'estatut coses que permeten al val
A Jordi (3)
Que la familia real tingui una foreúna de milers de milions d'euros, quan va arribar sense res i sigui "inviolable" i no hagi de retre comptes a ningú, com en temps de l'absolutisme; que es venguin armes a Aràbia Saudita, cosa que van decidir no fer la resta de països europeus perquè són utilitzades sobreu població civil iemenita i perquè Aràbia Saudita és finançadora del terrorisme; que la família real tingui tants vincles d'amistat amb dita família Saudita,que viola els drets humans bàsics
A Jordi (3)
Que la familia real tingui una foreúna de milers de milions d'euros, quan va arribar sense res i sigui "inviolable" i no hagi de retre comptes a ningú, com en temps de l'absolutisme; que es venguin armes a Aràbia Saudita, cosa que van decidir no fer la resta de països europeus perquè són utilitzades sobreu població civil iemenita i perquè Aràbia Saudita és finançadora del terrorisme; que la família real tingui tants vincles d'amistat amb dita família Saudita,que viola els drets humans bàsics
A Jordi (4)
I aquesta amistat es relaciona amb les comissions que la família real cobraria per la importació de petroli. Jordi, hi ha motius de sobres per invstigar a fons el que sembla una màfia organitzada per "desplumar"les arques de l'estat. No és la primera vegada a la història que passa. Milosevich, per posar un exemple, va convèncer els serbis per atacar els pobres bosnis, assegurant que aquests eren una amenaça per la gran Sèrbia i les comunitats sèrbies que vivien entres els bosnis.
Cuidado Urías con lo que fumas
Porque ves cada espejismo que pa qué. Claro que también puede ser que trabajar para una "Comissió d'investigació del 155" establecida en el Parlament de Catalunya y por los partidos secesionistas más los Comuns (el PSC se salió en cuanto vió de qué iba la cosa) no te permite otro tipo de imparcialidad que dar la razón a aquél para quien trabajas (¿cobrando?).
A Jordi (5)
Milosevich va aconseguir que els serbis estiguessin entretinguts contra la comunitat bosnia, contra la qual va enviar mercenaris que van cometre espantosos crims contra homes, dones ,nens, ancians. Mentre, ell i els seus es calcula que van saquejar uns 20 mil milions de dòlars. Quan el tribunal de l'Haya va començar a investigar ja era tard per a les víctimes. I només és un exemple. Clar que en el nostre cas la violència no és comparable..però, qui és que amenaça sempre amb "sereu com Kosovo"?
A Jordi (6)
Puigdemont ha visitat més de dotze països i jutjat a Alemanya i enlloc creuen que sigui un delinqüent. Alguns dels països més avançats del món prenen decisions importants amb referèndums. Espanya us ha convençut que l'anomalia som els qui demanem votar i us ho heu cregut tot. Vivim un robatori organitzat de diners i de drets i vosaltres aplaudint perquè hi hagi els Jordis a la presó. La majoria d'indepes hem arribat a ser-ho després d'observar, informar-nos molt. Vosaltres ni escolteu.
jordi
Es mas facil engañar a una persona que convencerle de que a sido engañada., los más fanáticos no teneis remedio, pero pensar en las proximas generaciones!!!
muymaduro
A los unionistas que les gusta que el estado nos expolie cada año 16000 millones de Euros .Felicidades ,por listos.
No diguis mes mentides @A Jordi (6)
Puigdemont no va ser jutjat a Alemanya, ni molt menys. Es va tractar d'una tramitació de l'euroordre, però no d'un judici. El jutge va acceptar que hi va haver violència per part del Govern de Puigdemont, però no tanta com per acceptar "rebel·lió". I, per descomptat, va acceptar el delicte de malversació pel qual es podia extradir el fugitiu. Llarena va rebutjar el criteri del jutge alemany i va retirar l'euroordre.
@muymaduro
No vayas por ahí que lo del expolio está más que refutado.
el mussol emprenyat
no entenc perquè responeu als trolls de ciudagramos que s'han instal·lat en aquest digital i els hi doneu peixet. No mereix la pena tractar amb aquesta gentusa provocadora. Cal ignorar-los .
Supremo de cosido y amen
Marchena del pp sentencia de Cosido por la gracia de dios

envia el comentari