Un Guàrdia Civil acusa Aragonès de buscar finançament internacional per la independència

Un caporal es vanta de ser un expert en la hisenda catalana en la seva testifical
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès | ACN

 

El testimoni del caporal de la Guàrdia Civil H77877T ha obert aquest matí la vintena jornada de la vista oral del procés. Encarregat de l’escorcoll del despatx de Francesc Sutrias i d’investigar la malversació. El caporal ha assegurat que el Govern calculava que calien 22.800 milios d’euros per fer el trànsit de la Declaració d’Independència fins consolidar la República. Segons ha explicat, Oriol Junqueras va dividir la feina entre els dos secretaris del departament. Així, segons el testimoni, Pere Aragonès, secretari d’Economia del Govern, era l’encarregat de buscar finançament internacional per la independència” i el banc públic de Catalunya. Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda, s’encarregava “de l'ordre intern, de la hisenda catalana". 

 

 

Segons el relat del caporal, va trobar informació -“molta”, ha dit- relativa a informes sobre estructures d’Estat així com de la Hisenda Catalana. També ha destacat les factures dels viatges d’Aragonès per tal de “buscar finançament internacional i la creació del banc central de Catalunya”.Sobre Salvadó ha assegurat que van confiscar un pen drive amb els números de la independència. Uns papers que apuntaven la necessitat de 22.800 MEUR per “aguantar” la declaració d’independència. Segons aquest document que van trobar al pen drive, els excàrrecs de la Generalitat calculaven demanar 11.000 MEUR de finançament a la Xina, 4.500 que recaptarien del sector públic català, 6.000 MEUR dels ajuntaments i 1.300 MEUR d'impostos propis. 

 

A més, també s'ha referit a una factura que van requerir a IBM perquè havia treballat per encàrrec de la Generalitat en elaborar un programari per a l'agència tributària catalana. Segons el caporal, havia costat 241.000 euros i s'havia pagat. No ha recordat si era el sistema Gaudí o ATC.  

 

 

 

 

 

 Comentaris
És igual ,cada dia més lluny d,Espanya Visca la República Catalana
Aquest G.C. mes val que calli, el Margallo, va anar per tota Europa, "demanat favors", contra nosaltres, "favors" que evidentment s'han de pagar, doncs no donen res a canvi de res¡¡ I NINGU HA DIT NI MU¡¡, Si Aragones trobes finanaciació internacional , es asumpte nostre iNO N'HEU DE FER RES¡¡
Una financiació internacional no és una utilització de diners públics i doncs no pot ser en cap cas malversació. No hi ha delicte. I si a més no hi ha hagut financiació encara menys. Per malversació la de l'Estat demanant favors i que pagarà (pagarem si no marxem) d'aquí a la eternitat.
jordi
y es verdad... tienen pruebas....para los no demasiado fanáticos, no os da verguenza pensar que la mitad de CAT no estamos por ésto? porqué lo intentasteis imponer???
jordi
nada menos que 11000 millones de leuros!!! para que se los quede puchi y cia... estais locos?? los chinos mientras descojonaos....
Xavi
Si pero este GC declaró (apreguntas de la defensa, claro) que este e-mail donde se pedia dinero a China, era un texto copiado pero sin remitente. Menudo montaje. facturas proforma, supuestos e-mails sin remitentes ni destinatarios, mas supuestas factura que no se conbraron nunca, etc . Menudo cachondeo

envia el comentari