Enganxada entre una diputada islandesa i un senador espanyol pel judici de l'1-O

Tensió a la sessió plenària del Consell d'Europa per la intervenció de Rósa Björk i la rèplica del socialista José Cepeda en defensa d'Espanya
La diputada islandesa d'esquerres, Rósa Björk Brynjólfsdóttir, a la sortida del Suprem a Madrid
La diputada islandesa d'esquerres, Rósa Björk Brynjólfsdóttir, a la sortida del Suprem a Madrid | ACN

 

La diputada islandesa ecologista, Rósa Björk, ha denunciat en una sessió de l'Assemblea del Consell d'Europa que el cas de l'1-O és "un judici polític". Durant la seva intervenció aquest divendres des d'Estrasburg, Björk ha protestat contra la presó preventiva de nou dels dotze líders independentistes acusats. "No podré acceptar mai que és que polítics i líders d'ONGs que han lluitat pacíficament per les seves conviccions estiguin a la presó sense una decisió judicial durant més d'un any", ha criticat.

 

Malgrat admetre que la situació a Catalunya és "complexa", ha defensat que "la política resideix" a l'arena parlamentària "i no a un tribunal". El senador socialista espanyol José Cepeda ha replicat just després a Björk per negar que el judici de l'1-O sigui "polític" i ha defensat que a Espanya només es jutja "a qui se salta la llei".

 

En aquest sentit, ha afirmat que "no es pot convocar un procés" que "no està dins del marc del sistema". "El meu país compleix estrictament amb els valors i els estàndards d'aquesta organització, que són els de l'estat de dret", ha assegurat CepedaComentaris
Pobres
Pobres espanols, a quest pas no podran sortir del seu podrit estat.
Vicenç Ramoneda
A Espanya només es jutja "a qui se salta la llei". Si no se l'hagués saltat ningú, encara governaria Hitler a Alemanya! José Cepeda ha afirmat que "no es pot convocar un procés" que "no està dins del marc del sistema". Que algú li digui que la convocatòria a referèndum d'independència es va despenalitzar del Codi Penal, només és delicte de rebel·lió quan hi ha un aixecament tumultuari i violent, que per descomptat no s'ha donat.
X*2
Com és habitual els espanyols segueixen fent el ridicul pel mon. Son uns merdes, molt merdes, s'ho guanyan a pols. Quin país , quina merda
Mentida, els presos politics, son presos polítics. Els únics politics pressos son els del P P, per el tip que s'en han fet de robar.
Si el judici no es politic, perquè es prohibeixen els llaços grocs, perquè tots els empresonats son polítics, perquè el volen acabar sr abans de que arribin les eleccions?
joanka
A caspanya només es jutga a qui es salta la llei ... sempre i quan no acceptada la denuncia (cosa que ara egspanya ha agafat el costum de no acceptar si no interessa a alguns personatges, tampoc es jutga ni investiga al rei i adlateres... i quan es jutga curiosament només els que no són de la 'familia' se les carreguen, si ets d'un partit que té capacitat de posar jutges ... doncs les coses van d'altra manera... en fui un pais modèlic per estat com les dictadures.
jg
ecologistas y otras hierbas.....ni puto caso...vais bien con estos apoyos...seguid así....
qualsevol
Però els lladres del PP tornarant ot el diner públic robat.
el famos ·prestigio " del queaempre an omeneu i presumiu, està desapareixen "a pasos agigantados" US HO HEU GUANYAT A POLS, "TAL FARAS , TAL TROBARAS"
"nomes es jutja a quines salta la llei" sempre que no siguin dels nostres oi? doncs en las vegades que elPP.C'S i "otras hierbas" se l'hlesan saltat, is'han pasat les sentencies que no els hi han sigut favorables pel forro, les presons estarien plenes a vesar, espanyols rancis, la vostra superbia serà la vostra perdició aneu fent,a Europa ja saben la vostra manera de fer, i penseu que els europeus no "se andan con chiquitas", a us coneixen molt be
GERARD DE SARRIA
Si algúy en aquesta campanya us parla de Federacións Ibèriques, Estat Federeals, Repbulciques Federals, Estat Catala en el marc de la Federació Ibérica...o altres tonteries similars...no els hi feu cas....Us estan prenen el pel. I N D E P E N D E N C I A !!!!
@X*2
¿Algun día tendrás algo que decir distinto del habitual "caca, culo, pedo, pis, mierda, mierda mierda" ? Simple curiosidad.
Ispain país de quijotes chulos e incultos
Portuguez
Dear Ms. Björk, castilian nationalist suoremacists talk and act publicly in a shamelessly goebbelian way. One has to use very strong words to stop their paranoiac sense of truth, respect and dignity.
LSO
SOLO TIENEN EL ARGUMENTO DEL QUE SE SALTA LA LEY, EL MISMO QUE HAN TENIDO Y TIENEN TODOS LOS ESTADOS TOTALITARIOS, QUE EL QUE SE SALTA LA LEY TIENE QUE PAGAR, LO MISMO QUE DIRIAN EN COREA DEL NORTE, TURQUIA RUSIA, CHINA Y TUTTI QUANTI Y LA ESPAÑA TOTALITARIA DE TODA LA VIDA
entranyable
La ley que en el año 1978 supervisó el ejército franquista y que más del 75% de la población no aprobamos por haber nacido después o no tener la edad para votar. La ley que juró fidelidad a los derechos humanos de la ONU y no cumple, como el derecho de autodeterminación de los pueblos entre otros también básicos y fundamentales como el derecho de expresión total . Adiós España, la de la democracia cada cuatro años y a robar lo que se pueda.
xup
els trolls els hi futut un xute, que els hi donen taurina?
Enric
Portugues escribe en ingles y ningun facha opina, nole entienden. Que ceporros los espanyoles
Meritxell de Mexic
Lleis tambe en tenen els totalitarismes i les dictadures. Aquests espanyols son........ Ja sabeu qué. Quines respotstes, a Europa, encara que hipocrites no son idiotes.

envia el comentari