El Suprem considera Òmnium "transversal i no ideològica"

Marchena s'explica a Salellas

 

 

 

"Entenem que parlar d'Òmnium no és parlar d'ideologia". Amb aquest argument el president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, que jutja el procés sobiranista,  ha volgut tancar el debat que ha mantingut amb Benet Salellas, lletrat de l'equip de defensa de Jordi Cuixart. De fet, Marchena ha arribat a qualificar Òmnium d'organització de "caràcter transversal i no ideològic".

 

 

Ha estat en una protesta de Salellas a l'inici de la testifical del dissenyador Enric Vidal, a primera hora de la tarda. El fiscal de Sala Javier Moreno, fidel a la tradició de les darreres setmanes, li ha preguntat al testimoni si era soci d'Òmnium. Una qüestió que ha empenyat a Salellas a demanar la vènia a Marchena per reclamar al Tribunal perquè permet aquesta pregunta quan ser soci o no de l'entitat és una qüestió del "fur intern" del testimoni. 

 

 

Marchena ha volgut parar el cop, conscient que aquesta pregunta feia dies que se l'esperava. El president del Tribunal ha defensat "l'admissibilitat de la pregunta precisament pel caràcter transversal i no ideològic d'Òmnium". "Parlar d'Òmnium no és parlar d'ideologia, per això no considerem que sigui una transgressió ideològica sinó com una associació amb fins culturals", ha excusat. "No és expressió d'una manifestació ideològica", ha reblat. En tot cas, Salellas ha aixecat formal protesta.

 

 

Des de les defenses s'interpreta que Marchena ha volgut tancar el debat conscient que el Tribunal es podria enganxar els dits si un interrogatori es veu determinat per una vulneració de la llibertat ideològica dels ciutadans. 

 

 
 

Comentaris