El mail que explica el pla dels Mossos per detenir el Govern

La prefectura va enviar un mail explicant que ja tenien enllestit l'operatiu dos dies abans de la DUI que preveia tancar la Ciutadella

mail
El Mail de 25 d'Octubre que explica com es perfila el pla en cas de DUI que preveu les ordres judicials que podien incloure detencions | QS

 

 

 

 

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha explicat aquesta tarda davant el Tribunal Suprem que tenia un pla preparat dos dies abans de la Declaració Unilateral d'Independència del 27 d'Octure per detenir el Govern si així ho ordenava el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la Fiscalia. 

 

El Món ha tingut accès al mail intern de la Prefectura on s'explica que s'ha enllestit aquest pla als comandaments dels Mossos on s'especifica que es preparara un document per "complir les ordres judicials que es puguin rebre i garanteixi el manteniment de la seguretat ciutadana".

 

El mail el remet el comissari Francesc Xavier Gàmez al comissari Ferran Lòpez, i  detalla que per "indicacions del major cap de la Prefectura de la Policia, en relació a a reunió que vau mantenir ahir al matí, el faig arribar el seu encàrrec per tal que demá a les 10:00 h, després de la reunió diária, Ii puguis presentar el document que vau acordar sobre possibles escenaris previstos de cara al proper divendres".

 

És a dir, el pla pel 27-O que Trapero ha qualificat escenari de "certa gravetat". Concretament, el mail explica que cal "la previsió del dispositiu policial a executar que asseguri el compliment de les ordres judicials que a tal efecte es puguin rebre (detencions), així com també garariteixi el rnanteníment de la seguretat ciutadania i ordre públic".

 

 

Segons indica el correu intern, "aquest dispositiu, que hauria de preveure almenys des de les 15:00 h de demá dia 26 d'octubre fins les 15:00 h de dissabte dio 28 d'octubre (o a la seva finalització si és que s'hagués d'ampliar)". 

 

El dispositiu comprenia la creació de "Centres de Coordinació, l'activació de recursos operatius (en el seu cas Hélix, GEl, Tédax, canina.,.), de l'Àrea de Mediació i Mesures extraordinàries com el Tancament del Parc de la Ciutadella, l'escola i els accessos al transport públic". 

 

 

Comentaris